Prețuri la un minim istoric pentru energia electrică vândută de CEH

Prețuri la un minim istoric pentru energia electrică vândută de CEH
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2020

Prețul energiei electrice produsă și vândută de Complexul Energetic Hunedoara (CEH) este în scădere și a ajuns, săptămâna trecută, la un minim istoric de 32 de lei/MWh, în condițiile în care companiile mari consumatoare și-au redus sau încetat activitatea pe fondul pandemiei de COVID-19.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În contextul actual, CEH a fost nevoit să vândă energie electrică și la un preț mai mic de 10 ori față de cel de producție, tendința de scădere accelerată manifestându-se în ultima lună de zile, a declarat administratorul special al CEH, Cristian Roșu, scrie Agerpres

Rompetrol a deschis o nouă stație de carburanți în Bulgaria CITEȘTE ȘI Rompetrol a deschis o nouă stație de carburanți în Bulgaria

Acesta a menționat că luni, 13 aprilie, prețul unui MWh a fost de 52 de lei, iar în urmă cu o săptămână s-a înregistrat un minim istoric de 32 de lei/MWh.

"Foarte multe fabrici nu mai lucrează și atunci nu mai există cerere pe piață pentru energia electrică. (...) MWh-ul s-a vândut luni cu 52 de lei, prețul a două-trei pachete de țigări. Spre comparație, într-o zi normală, prețul unui MWh este de 250-300 de lei. Costul de producție este mult mai mare, spre 400-500 de lei. (...) Nu mai este nevoie de energie electrică pe piață și, din păcate, economia este în recesiune", a arătat administratorul special al CEH.

CEH vinde o medie de 1.200 MWh pe zi, energia electrică fiind produsă în termocentrala de la Mintia.

viewscnt
Afla mai multe despre
ceh
energie electrica