Prețurile petrolului au atins maxime multianuale după decizia OPEC+ de a nu mări ritmul de creștere a livrărilor

Prețurile petrolului au atins maxime multianuale după decizia OPEC+ de a nu mări ritmul de creștere a livrărilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2021

Prețul petrolului Brent a urcat marți la maximul ultimilor trei ani, iar cel al petrolului american la cel mai ridicat nivel din 2014, după decizia din ziua precedentă a OPEC+ de a nu mări ritmul de creștere a livrărilor peste cel prevăzut în acordul actual, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas și Federatia Patronală Petrol și Gaze (FPPG).

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.
Detalii AICI

OPEC+ a convenit luni să respecte acordul convenit în iulie, care prevede o creștere lunară a livrărilor de petrol cu 400.000 de barili pe zi până cel puțin în aprilie 2022, etapizând eliminarea restricționării producției cu 5,8 milioane de barili pe zi, scrie News.ro.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Cotația petrolului Brent a crescut cu 1,6%, la 82,56 dolari pe baril, iar în timpul tranzacțiilor a atins 83,13 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani.

Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, a închis în creștere cu 1,7%, la 78,93 dolari pe baril. În timpul ședinței, petrolul WTI a avansat cu peste 2%, la 79,48 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din ultimii șapte ani.

Ambele contracte au continuat creșterile de luni, când au închis în urcare cu peste 2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret