Prețurile petrolului au atins noi maxime

Prețurile petrolului au atins noi maxime
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2023

Prețurile petrolului au atins noi vârfuri miercuri, iar indicele de referință global Brent a urcat la cel mai ridicat nivel din ianuarie, după o reducere puternică a stocurilor de combustibil din SUA și o ofertă mai restrânsă din cauza reducerilor producției din Arabia Saudită și Rusia, care au compensat îngrijorările legate de încetinirea cererii din China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cotația țițeiului Brent a crescut cu 1,38 dolari, sau cu 1,6%, la 87,55 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după 27 ianuarie, scrie News.ro.

FOTO Cel mai bogat ucrainean investește în România CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai bogat ucrainean investește în România

Prețul țițeiului West Texas Intermediate (WTI) a câștigat 1,48 de cenți, sau 1,8%, până la 84,40 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2022.

Indicele de referință din SUA a atins în timoul ședinței 84,65 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2022.

Stocurile de benzină din SUA au scăzut săptămâna trecută cu 2,7 milioane de barili, în timp ce stocurile de distilate, care includ motorină și ulei de încălzire, au scăzut cu 1,7 milioane de barili, au arătat datele guvernamentale, în comparație cu așteptările analiștilor dintr-un sondaj Reuters, ca ambele să rămână în mare parte stabile.

Piețele au ignorat în mare măsură o creștere peste așteptări, de 5,85 milioane de barili, a stocurilor de țiței din SUA, după o reducere record cu o săptămână înainte.

Reducerea stocurilor de combustibil din SUA a ajutat la compensarea unor preocupări legate de cerere, după ce datele chineze de marți au arătat că importurile de țiței în iulie au scăzut cu 18,8% față de luna precedentă, până la cea mai scăzută rată zilnică din ianuarie.

Sectorul de consum al Chinei a căzut, de asemenea, în deflație, iar prețurile la poarta fabricii au prelungit scăderile în iulie, în timp ce a doua economie din lume are dificultăți să revigoreze cererea.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret