Prețurile petrolului au crescut

Prețurile petrolului au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2022

Prețurile petrolului au crescut luni cu peste 3% luni, investitorii fiind îngrijorați de o reducere a ofertei, deoarece numărul mare al deceselor civililor în războiul din Ucraina a crescut presiunea asupra țărilor europene de a impune sancțiuni sectorului energetic al Rusiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.

Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central și Nordis Group, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI 

Prețul țițeiului Brent, de referință la nivel global, a crescut cu 3,14 dolari, sau cu 3%, până la 107,53 dolari pe baril, scrie News.ro.

CONFIRMARE BSOG pregătește arbitraj împotriva statului român: Autoritățile nu și-au respectat promisiunile, apelăm la opțiunile existente pentru rezolvarea problemei Legii offshore! CITEȘTE ȘI CONFIRMARE BSOG pregătește arbitraj împotriva statului român: Autoritățile nu și-au respectat promisiunile, apelăm la opțiunile existente pentru rezolvarea problemei Legii offshore!

Cotația țițeiului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană. a crescut cu 4,01 dolari, sau cu 4%, la 103,28 dolari pe baril.

Tranzacțiile au fost volatile, ambele contracte câștigând mai mult de 4 dolari în prima parte a ședinței, după o scădere cu mai mult de 1 dolar.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că președintele rus Vladimir Putin și susținătorii săi vor ”simți consecințele” evenimentelor de la Bucea, localitate situată în apropierea capitalei Kiev, unde au fost găsite o groapă comună și cadavre legate împușcate de la mică distanță.

Aliații occidentali vor conveni asupra unor noi sancțiuni împotriva Moscovei în zilele următoare, a spus el, deși momentul și conținutul noului pachet de măsuri nu sunt clare.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a sugerat sancțiuni pentru petrol și cărbune, adăugând că există ”indicii foarte clare care indică crime de război” ale forțelor ruse.

Invazia Rusiei labsată în februarie a accentuat îngrijorările legate de aprovizionare, care deja susțineau prețurile.

Sancțiunile și evitarea de către cumpărători a petrolului rusesc au afectat deja producția și au ridicat temeri privind o aprovizionare mai strânsă.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret