Prețurile petrolului au crescut

Prețurile petrolului au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2022

Prețurile petrolului au crescut vineri cu peste 3%, susținute de reducerea concretă și amenințările de reducere a producției, dar contractele futures au scăzut pe ansamblul săptămânii, pentru a doua oară consecutiv, pe fondul majorărilor agresive ale ratelor dobânzii de către băncile centrale și al restricțiilor Chinei legate de Covid-19, care afectează perspectivele cererii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Președintele rus Vladimir Putin a amenințat că va opri exporturile de petrol și gaze către Europa dacă vor fi impuse plafoane de preț, în timp ce o mică reducere a planurilor de producție de petrol ale OPEC+, anunțată săptămâna aceasta.

ULTIMA ORĂ Un mare furnizor de energie din România vrea să renunțe la o parte din clienții cu prețuri plafonate. Băncile văd sectorul energetic ca fiind unul de risc CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Un mare furnizor de energie din România vrea să renunțe la o parte din clienții cu prețuri plafonate. Băncile văd sectorul energetic ca fiind unul de risc

Prețul țițeiului Brent a crescut cu 3,3 dolari, sau cu 3,7%, la 92,45 dolari pe baril, scrie News.ro.

Cotația țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 3,11 dolari, sau cu 3,7%, la 86,65 dolari pe baril.

”În următoarele luni, Occidentul va trebui să se confrunte cu riscul de a pierde resursele rusești de energie și de creștere a prețurilor petrolului”, a declarat Stephen Brennock,  de la firma de brokeraj pentru petrol PVM.

Presat de îngrijorările legate de recesiune și cerere, prețul petrolului Brent a scăzut față de nivelul atins în martie, apropiat de maximul său istoric de 147 de dolari, după ce Rusia a invadat Ucraina.

În ciuda revenirii de vineri, ambele valori de referință pentru țiței au scăzut pe ansamblul săptămânii, petrolul Brent cu aproximativ 1,4% după ce, la un moment dat, a atins cel mai redus nivel din ianuarie.

Prețul petrolului WTI a coborât pe ansamblul săptămânii cu 0,9%.

Un oficial al Departamentului de Energie al SUA a declarat că oficialii de la Casa Albă nu iau în considerare noi eliberări de petrol din Rezerva Strategică de Petrol (SPR) a SUA, în acest moment, dincolo de cele 180 de milioane de barili pe care președintele Joe Biden le-a anunțat cu luni în urmă.

Anterior, secretarul pentru Energie, Jennifer Granholm, declarase pentru Reuters că administrația cântărește necesitatea unor noi eliberări de petrol din rezerva strategică.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret