Prețurile petrolului au crescut cu aproape 4 dolari pe baril, deoarece OPEC+ a luat în considerare reducerea producției cu peste 1 milion de barili pe zi pentru a susține prețurile

Prețurile petrolului au crescut cu aproape 4 dolari pe baril, deoarece OPEC+ a luat în considerare reducerea producției cu peste 1 milion de barili pe zi pentru a susține prețurile
scris 4 oct 2022

Prețurile petrolului au crescut luni cu aproape 4 dolari pe baril, deoarece OPEC+ a luat în considerare reducerea producției cu peste 1 milion de barili pe zi (bpd) pentru a susține prețurile. Măsura ar fi cea mai mare reducere a producției de către OPEC+ de la începutul pandemiei de Covid-19. 19, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent cu livrare în decembrie au crescut cu 3,72 dolari, până la 88,86 dolari pe baril, reprezentând un câștig de 4,4%, scrie News.ro.

FOTO Mesaje false trimise în numele E.ON România CITEȘTE ȘI FOTO Mesaje false trimise în numele E.ON România

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate a crescut cu 4,14 dolari, sau cu 5,2%, la 83,63 dolari pe baril.

Prețurile petrolului au scăzut timp de patru luni consecutive, începând din iunie, deoarece restricțiile cauzate impuse din cauza Cpvid-19 în China, principalul consumator de energie, au afectat cererea, în timp ce creșterea ratelor dobânzilor și aprecierea dolarului american au afectat piețele financiare globale.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, cunoscuți în mod colectiv ca OPEC+, iau în considerare o reducere a producției de peste 1 milion de bpd înainte de reuniunea de miercuri, au declarat surse OPEC+ pentru Reuters.

Această cifră nu include reducerile suplimentare voluntare de către membrii individuali, a adăugat o sursă din OPEC.

Majoritatea traderilor se așteptau la reduceri de aproximativ 50.000 bpd, a declarat Dennis Kissler, vicepreședinte senior pentru tranzacționare la BOK Financial .

Dacă măsura discutată va fi adoptată de OPEC+, va fi a doua reducere lunară consecutivă a producției  grupului după cea de 100.000 bpd adoptată luna trecută.

”După un an în care a tolerat prețuri extrem de mari, ținte ratate și piețe extrem de strânse, alianța OPEC+ pare să nu ezite când vine vorba de a acționa rapid pentru a susține prețurile, pe fondul deteriorării perspectivelor economice”, a declarat analistul de piață al Oanda, Craig Erlam.

OPEC+ și-a ratat țintele de producție cu aproape 3 milioane de barili pe zi în iulie, au declarat două surse din grupul de producători, deoarece sancțiunile asupra unor membri și investițiile reduse ale altora i-au împiedicat capacitatea de a crește producția.

Indicele dolarului a scăzut luni pentru a patra zi consecutiv, după ce a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii. Un dolar mai ieftin ar putea susține cererea de petrol și prețurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret