Prețurile petrolului au crescut cu peste 2 dolari pe baril, după ce Rezerva Federală a lăsat dobânzile neschimbate

Prețurile petrolului au crescut cu peste 2 dolari pe baril, după ce Rezerva Federală a lăsat dobânzile neschimbate
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2023

Prețurile petrolului au crescut joi cu peste 2 dolari pe baril, întrerupând o serie de trei zile de scăderi, deoarece apetitul pentru risc a revenit pe piețele financiare la o zi după ce Rezerva Federală a SUA a lăsat neschimbate ratele dobânzilor de referință, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 2,22 dolari, sau cu 2,6%, până la 86,85 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul american West Texas Intermediate au câștigat 2,23 dolari sau 2,8%, până la 82,67 dolari pe baril, scrie News.ro.

Europa intră în sezonul rece cu rezerve de gaz de 99% CITEȘTE ȘI Europa intră în sezonul rece cu rezerve de gaz de 99%

Factorii politici americani au discutat săptămâna aceasta, la o întâlnire de politică de două zile, pentru a determina dacă condițiile financiare pot fi deja suficient de strânse pentru a controla inflația sau dacă o economie care continuă să depășească așteptările ar putea avea nevoie de încă mai multă reținere.

În cele din urmă, Fed a menținut miercuri rata dobânzii de referință neschimbată, la 5,25%-5,50%.

Investitorii în petrol au urmărit îndeaproape deciziile de politică ale Fed, îngrijorați de faptul că creșterile agresive ale ratei dobânzii cheie ar putea încetini economia și ar putea afecta cererea de energie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret