Prețurile petrolului au crescut cu peste 6%

Prețurile petrolului au crescut cu peste 6%
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2022

Prețurile petrolului au crescut marți cu peste 6%, după deciziile Statelor Unite și Marii Britanii de a interzice importurile din Rusia, care au potențialul de a agrava perturbările de pe piața mondială a energiei, statul rus fiind al doilea mare exportator de țiței din lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Vom avea electricitate și gaze? Vom putea să le plătim? Conferința PROFIT NEWS TV "Maratonul energiei" vine cu răspunsurile

Conferința va fi organizată cu sprijinul Enel, Transgaz, E-Distribuție, FPPG, CEO Oltenia și Tinmar Energy

DETALII AICI

Piața petrolului a crescut cu peste 27% de la începutul lunii martie, pe măsură ce invazia rusă a Ucrainei s-a intensificat, iar Statele Unite și alte țări au aplicat mai multe sancțiuni menite să paralizeze economia rusă, scrie News.ro.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Aceste lucruri au schimbat piețele energetice, deoarece Rusia este cel mai mare exportator de țiței și de produse rafinate din lume.

Președintele american Joe Biden a anunțat marți interzicerea importurilor de petrol și alte forme de carburanți din Rusia, în timp ce Marea Britanie a declarat că va elimina treptat importurile de petrol și produse petroliere rusești.

Prețul țițeiului Brent pentru luna mai a crescut cu 8,06 dolari, sau cu 6,5%, până la 131,27 dolari pe baril până la ora 17:09 GMT (19:00 ora României).

Cotația petrolului american pentru livrare în aprilie a crescut cu 7,54 dolari sau cu 6,3%, la 126,94 dolari pe baril.

Chiar dacă Statele Unite importă foarte puțin petrol din Rusia, interdicția este ”o altă sursă de pierdere a aprovizionării”, a spus Matt Smith, analist principal de petrol la Kpler.

”Este încă o escaladare într-o serie de evenimente care au împins în sus prețurile țițeiului și ale produselor”, a spus el.

Interdicțiile de import ar putea duce la creșterea prețurilor petrolului la nivel mondial la 200 de dolari pe baril, au spus analiștii de la compania de consultanță Rystad Energy din Oslo.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret