Prețul litrului de benzină a trecut de doi euro în Germania

Prețul litrului de benzină a trecut de doi euro în Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2022

Prețul unui litru de benzină în Germania a depășit, pentru prima dată, pragul de doi euro, din cauza invadării Ucrainei de către Rusia, informează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Vom avea electricitate și gaze? Vom putea să le plătim? Conferința PROFIT NEWS TV "Maratonul energiei" vine cu răspunsurile

Conferința va fi organizată cu sprijinul Enel, Transgaz, E-Distribuție, FPPG, CEO Oltenia și Tinmar Energy

DETALII AICI

Prețul mediu al unui litru de benzină premium de tip E10 era luni de 2,008 euro în timp ce litrul de motorină avea un preț mediu de 2,032 euro, a anunțat marți Automobil Clubul German (ADAC), scrie Agerpres.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Comparativ cu situația din urmă cu un an creșterile sunt uriașe, având în vedere că în luna martie 2021 litru de motorină costa, în medie, 1,315 euro în Germania, în timp ce litru de benzină premium de tip Super E10 costa 1,454 euro.

Principalul factor care a stat la baza acestei creșteri a prețului combustibililor la pompă este invadarea Ucrainei de către Rusia.

Luni, cotația barilului de țiței Brent din Marea Nordului, prețul de referință pentru Europa, a urcat, pentru scurt timp, până la 139 de dolari, după ce secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a vorbit de o posibilă interdicție la importul de petrol rusesc.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Efectul de apreciere a fost majorat și de întărirea dolarului în raport cu moneda euro, în condițiile în care petrolul se tranzacționează în dolari iar automobiliștii germani plătesc în euro. În plus, prețul la motorină este influențat și mai mult de cererea mare pentru combustibilii utilizați la încălzire, într-un moment în care importatorii își reduc importurile de motorină din Rusia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
benzina