Prețurile petrolului au crescut din cauza riscurilor geopolitice

Prețurile petrolului au crescut din cauza riscurilor geopolitice
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2022

Prețurile petrolului au crescut marți cu cel puțin 1,3% din cauza riscurilor geopolitice legate de tensiunile dintre Ucraina și Rusia, amenințările pentru infrastructura din Emiratele Arabe Unite și dificiutlățile OPEC+ de a respecta majorările lunare ale producției de țiței, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii au notat că creșterea cotațiilor petrolului a avut loc în pofida evoluției negative a piețelor de acțiuni și a polisibilității ca Rezerva Federală a Statelor Unite să anunțe miercuri majorarea dobânzii cheie, scrie News.ro.

Analiză Termene.ro: 2020 - Cel mai profitabil an pentru producătorii de energie electrică într-o perioadă cu cele mai mici venituri CITEȘTE ȘI Analiză Termene.ro: 2020 - Cel mai profitabil an pentru producătorii de energie electrică într-o perioadă cu cele mai mici venituri

Prețul petrolului Brent a urcat cu 1,3%, la 87,41 dolari pe baril, în timp ce cotația petrolului West Texas Intermediate a avansat cu 1,5%, la  84,52 dolari pe baril.

Statele Unite sunt în discuții cu țări și companii importante producătoare de energie din întreaga lume cu privire la o posibilă reorientare a livrărilor către Europa dacă Rusia invadează Ucraina, au declarat marți oficiali înalți ai administrației Biden.

Rusia a afirmat că urmărește cu mare îngrijorare situația, după ce Statele Unite au plasat în alertă 8,500 de soldați, pentru a fi desfășurați în Europa în cazul escaladării crizei legate de Ucraina.

În Orientul Mijlociu, gruparea Houthi, apropiată Iranului, a lansar luni un atac cu rachetă împotriva unei baze militare americane din Emiratele Arabe Unite. Atacul a fost respins de sistemul de interceptare american Patriot, au spus oficiali americani și saudiți.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret