Prețurile petrolului au crescut din cauza riscurilor geopolitice

Prețurile petrolului au crescut din cauza riscurilor geopolitice
scris 26 ian 2022

Prețurile petrolului au crescut marți cu cel puțin 1,3% din cauza riscurilor geopolitice legate de tensiunile dintre Ucraina și Rusia, amenințările pentru infrastructura din Emiratele Arabe Unite și dificiutlățile OPEC+ de a respecta majorările lunare ale producției de țiței, transmite Reuters.

Analiștii au notat că creșterea cotațiilor petrolului a avut loc în pofida evoluției negative a piețelor de acțiuni și a polisibilității ca Rezerva Federală a Statelor Unite să anunțe miercuri majorarea dobânzii cheie, scrie News.ro.

Analiză Termene.ro: 2020 - Cel mai profitabil an pentru producătorii de energie electrică într-o perioadă cu cele mai mici venituri CITEȘTE ȘI Analiză Termene.ro: 2020 - Cel mai profitabil an pentru producătorii de energie electrică într-o perioadă cu cele mai mici venituri

Prețul petrolului Brent a urcat cu 1,3%, la 87,41 dolari pe baril, în timp ce cotația petrolului West Texas Intermediate a avansat cu 1,5%, la  84,52 dolari pe baril.

Statele Unite sunt în discuții cu țări și companii importante producătoare de energie din întreaga lume cu privire la o posibilă reorientare a livrărilor către Europa dacă Rusia invadează Ucraina, au declarat marți oficiali înalți ai administrației Biden.

Rusia a afirmat că urmărește cu mare îngrijorare situația, după ce Statele Unite au plasat în alertă 8,500 de soldați, pentru a fi desfășurați în Europa în cazul escaladării crizei legate de Ucraina.

În Orientul Mijlociu, gruparea Houthi, apropiată Iranului, a lansar luni un atac cu rachetă împotriva unei baze militare americane din Emiratele Arabe Unite. Atacul a fost respins de sistemul de interceptare american Patriot, au spus oficiali americani și saudiți.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret