Prețurile petrolului au crescut, iar contractele Brent au depășit 80 de dolari pe baril pentru prima oară din luna mai

Prețurile petrolului au crescut, iar contractele Brent au depășit 80 de dolari pe baril pentru prima oară din luna mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2023

Prețurile petrolului au crescut miercuri, iar contractele futures pentru petrolul Brent au depășind 80 de dolari pe baril pentru prima dată din luna mai, după ce datele privind inflația din SUA au stimulat speranța că Rezerva Federală americană ar putea avea mai puține creșteri ale dobânzii de referință, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Datele din SUA au arătat că prețurile de consum au crescut modest în iunie și au înregistrat cea mai mică creștere anuală din ultimii doi ani, scrie News.ro.

Gazul azer va fi înmagazinat în Ungaria. Romgaz, care deține peste 90% din capacitatea de depozitare autohtonă, are deja semnat un contract cu Socar CITEȘTE ȘI Gazul azer va fi înmagazinat în Ungaria. Romgaz, care deține peste 90% din capacitatea de depozitare autohtonă, are deja semnat un contract cu Socar

Piețele se așteaptă la încă o creștere a ratei dobânzii, dar comercianții de petrol speră că aceasta ar putea fi ultima.

Dobânzile mai mari pot încetini creșterea economică și pot reduce cererea de petrol.

"Acesta este cel mai mic nivel de la pandemie... dar este important să rețineți că aceasta este încă o situație tranzitorie. Dar, în general, traderii aplaudă acest eveniment", a declarat Naeem Aslam, director de investiții la Zaye Capital Markets. descriind cifrele inflației.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 39 de cenți, sau cu 0,5%, până la 80,33 dolari pe baril, după ce au urcat cu mai mult de 1 dolar la începutul sesiunii.

Prețu țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 60 de cenți, sau cu 0,8%, la 75,43 dolari pe baril.

Prețurile petrolului au fost, de asemenea, sprijinite de dolarul mai slab și optimismul legat de stimulentele pentru economia chineză, a declarat Fiona Cincotta, analist senior al piețelor financiare la City Index.

Prognozele Administrației pentru informații în energie din SUA și ale Agenției Internaționale pentru Energie indică o înăsprire a raportului dintre cerere și ofertă până în 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret