Prețurile petrolului au crescut în această săptămână cu peste 3%

Prețurile petrolului au crescut în această săptămână cu peste 3%
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2021

Prețurile petrolului au scăzut vineri, în urma reluării producției de către companiile energetice din Golful Mexic, după uraganele produse în regiune, dar pe ansamblul săptămânii au avansat cu peste 3%, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 33 de cenți și au închis la 75,34 dolari pe baril. Contractele pentru petrolul WTI, de referință pe piața americană, au coborât cu 64 de cenți, la 71,97 dolari pe baril, scrie News.ro.

CCR arată că instanțele vor trebui automat să adapteze sau să stingă contractele în valută unde cursul a crescut cu mai mult de jumătate. Litigiile pierdute de debitori vor putea fi redeschise CITEȘTE ȘI CCR arată că instanțele vor trebui automat să adapteze sau să stingă contractele în valută unde cursul a crescut cu mai mult de jumătate. Litigiile pierdute de debitori vor putea fi redeschise

Pe ansamblul săptămânii, cotația petrolului Brent a urcat cu 3,3%, iar cea a petrolului WTI cu 3,2%, acestea fiind susținute de oferta mai mică determinată de oprirea producției în Golful Mexic.

Declinul de vineri a avut loc după cinci ședințe de creșteri ale petrolului Brent. Miercuri, prețul petrolului Brent a atins cel mai ridicat nivel atins de la sfârșitul lunii iulie, iar cel al petrolului WTI cel mai ridicat nivel de la începutul lunii august.

”Motivul pentru care prețurile petrolului au atins astfel de maxime în ultimele zile este legat de perturbarea livrărilor și scăderea stocurilor, dar, odată cu reluarea producției de petrol în Statele Unite, este de așteptat ca petrolul să fie tranzacționat la prețuri mai mici”, a declarat Nishant Bhushan, analist la firma Rystad Energy.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret