Prețurile petrolului au crescut, în tranzacții volatile, inversând pierderile inițiale

Prețurile petrolului au crescut, în tranzacții volatile, inversând pierderile inițiale
scris 21 mar 2023

Prețurile petrolului au crescut luni, în tranzacții volatile, după ce în timpul tranzacțiilor au coborât la cel mai redus nivel din ultimele 15 luni, deoarece piața se temea că riscurile din sectorul bancar global ar putea declanșa o recesiune care ar afecta cererea de combustibil, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent pentru luna mai au crescut cu 3 cenți, până la 73,00 dolari pe baril, scrie News.ro

OMV Petrom ar putea să nu achite nici contribuția de solidaritate aferentă anului 2023: și-a bugetat un profit sub cel din 2018 CITEȘTE ȘI OMV Petrom ar putea să nu achite nici contribuția de solidaritate aferentă anului 2023: și-a bugetat un profit sub cel din 2018

Contractele futures pentru țițeiul american West Texas Intermediate pentru aprilie au scăzut cu 4 cenți, la 66,70 dolari  pe baril, în ajunul expirării contractului.

Contractele futures WTI pentru luna mai, tranzacționate mai activ, au crescut cu 6 cenți, la 66,99 dolari pe baril.

Prețurile petrolului și-au revenit pe măsură ce Wall Street a înregistrat câștiguri. Anterior, contractele Brent și WTI au scăzut cu aproximativ 3 dolari pe baril, până la cel mai mic nivel din decembrie 2021, WTI scăzând sub 65 dolari pe baril la un moment dat.

Săptămâna trecută, ambele valori de referință au coborât cu peste 10%, pe măsură ce criza bancară s-a adâncit.

Scăderea inițială a prețurilor petrolului a avut loc în ciuda unui acord istoric în care UBS, cea mai mare bancă din Elveția, a acceptat să cumpere Credit Suisse, în încercarea de a salva a doua cea mai mare bancă a țării.

După anunțarea acordului, Rezerva Federală a SUA, Banca Centrală Europeană și alte bănci centrale importante s-au angajat să sporească lichiditatea pieței și să sprijine alte bănci.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret