Prețurile petrolului au crescut la cel mai ridicat nivel din octombrie 2014

Prețurile petrolului au crescut la cel mai ridicat nivel din octombrie 2014
scris 20 ian 2022

Prețurile petrolului au crescut miercuri pentru a patra zi, după un incendiu la o conductă între Irak și Turcia care a dus la oprirea pentru scurt timp a livrărilor, sporind îngrijorările legate de oferta pe termen scurt, transmite Reuters.

Livrările prin intermediul conductei  Kirkuk-Ceyhan, care transportă petrol din nordul Irakului, al doilea mare producător de țiței din cadrul OPEC, către portul turc  Ceyhan, au fost reluate, scrie News.ro.

Primăria Cluj a interzis centralele pe gaz individuale la blocurile noi CITEȘTE ȘI Primăria Cluj a interzis centralele pe gaz individuale la blocurile noi

Explozia care a declanșat incendiul la conducta din sud-estul Turciei a fost provocată de prăbușirea unui stâlp de electricitate, nu de un atac, a declarat o sursă de securitate.

Îngrijorările legate de ofertă au fost amplificat în această săptămână de un atac al grupului Houthi din Yemen în Emiratele Arabe Unite și de comasarea de trupe rusești la granița cu Ucraina.

Prețul petrolului Brent a crescut cu 1,31%, la 88,82 dolari pe baril, iar în timpul tranzacțiilor a atins 89,13 dolari, cel mai ridicat nivel din 13 octombrie 2014.

Cotația petrolului West Texas Intermediate (WTI) a avansat cu 1,93 dolari, la 87,36 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din 9 octombrie 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret