ULTIMA ORĂ Programul Casa Verde - deblocat

ULTIMA ORĂ Programul Casa Verde - deblocat
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2024

Programul Casa Verde Fotovoltaice, suspendat în septembrie 2023 printr-o decizie a instanței, va fi deblocat marți, de la ora 10.00. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) și Curtea de Apel Oradea au înregistrat oficial renunțarea la procese a companiei de instalații electrice care obținuse în septembrie, în justiție, blocarea Programului Casa Verde Fotovoltaice, relevă date prezentate anterior de Profit.ro.

Asta înseamnă că Programul poate fi reluat.

Terenurile deținute de Municipiul București, pe care există construcții cu alt proprietar, vor putea fi cumpărate CITEȘTE ȘI Terenurile deținute de Municipiul București, pe care există construcții cu alt proprietar, vor putea fi cumpărate

Curtea de Apel Oradea suspendase la finalul lunii septembrie, în primă instanță, procedura de publicare a listei instalatorilor validați de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pentru participarea la Programul Casa Verde Fotovoltaice dând câștig de cauză solicitării în acest sens a firmei Dhelectric System SRL din Oradea, controlată și condusă de Daniel Hirina. AFM a făcut recurs, iar dosarul a ajuns la ÎCCJ. Profit.ro a relatat în detaliu și în exclusivitate speța.

În alt proces, deschis tot la Curtea de Apel Oradea, Dhelectric System SRL ceruse și anularea procedurii de publicare a listei instalatorilor validați.

VIDEO&FOTO Bojdeuca lui Creangă, redeschisă publicului. Critici pentru că a devenit ”prea luxoasă” CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Bojdeuca lui Creangă, redeschisă publicului. Critici pentru că a devenit ”prea luxoasă”

Firma a depus cereri de renunțare la ambele procese, iar ÎCCJ și Curtea de Apel Oradea au luat act oficial foarte recent de aceste cereri. În plus, Înalta Curte a și admis recursul înaintat de AFM la decizia de suspendare a primei instanțe.

Firma care a blocat Casa Verde Fotovoltaice tocmai ce a făcut cerere de renunțare la judecată și la Curtea de Apel Oradea, și la Înalta Curte de Casație și Justiție. Asta înseamnă că, din secunda în care instanța procesează cererea și ia act de renunțarea la judecată, procesul rămâne fără obiect și programul se deblochează″, declara ministrul Fechet pe 23 noiembrie.

BNR a pus lupa pe firmele zombi din România: sunt aproape în totalitate cu capital românesc. Sunt responsabile de 15% din plățile restante și de peste 14% din restanțele la Buget CITEȘTE ȘI BNR a pus lupa pe firmele zombi din România: sunt aproape în totalitate cu capital românesc. Sunt responsabile de 15% din plățile restante și de peste 14% din restanțele la Buget

Între timp, Guvernul a decis prin ordonanță de urgență ca de anul viitor, pentru solicitările noi, să taie subvenția pentru panouri fotovoltaice la jumătate, de la 20.000 la 10.000 lei/beneficiar. Pentru sesiunile de finanțare în derulare și contractele deja semnate până la data OUG, rămâne în vigoare subvenția actuală, de 20.000 lei/beneficiar.

viewscnt
Afla mai multe despre
programul casa verde fotovoltaice
deblocare casa verde
subvenții casa verde
instalatori casa verde