Prețurile petrolului au crescut, temporar, la peste 115 dolari pe baril, atingând maximele ultimelor șapte săptămâni

Prețurile petrolului au crescut, temporar, la peste 115 dolari pe baril, atingând maximele ultimelor șapte săptămâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2022

Prețurile petrolului au crescut marți, temporar, la peste 115 de dolari pe baril, la cele mai ridicate niveluri ale ultimelor șapte săptămâni, în timp ce Uniunea Europeană continua să facă presiuni pentru interzicerea importurilor de petrol rusești, măsură care care ar reduce oferta, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Prețurile s-au retras ulterior, ușor, după ce Reuters a scris că, potrivit unor surse, administrația președintelui american Joe Biden va autoriza marți compania petrolieră americană Chevron să negocieze cu guvernul președintelui venezuelean Nicolas Maduro, ridicând temporar interdicția asupra unor astfel de discuții, scrie News.ro

FOTO Schimbarea Legii offshore, un singur amendament major. Petroliștii: Poate fi și mai mult îmbunătățită. La cât este aproximat costul producției de gaze din Marea Neagră. Dezbatere cu scandal și insulte CITEȘTE ȘI FOTO Schimbarea Legii offshore, un singur amendament major. Petroliștii: Poate fi și mai mult îmbunătățită. La cât este aproximat costul producției de gaze din Marea Neagră. Dezbatere cu scandal și insulte

”Nu cred că asta va adăuga prea mult (petrol) pe piață în curând, dar arată disperare”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group. Piețele de energie au avut probleme de aprovizionare de la invazia Ucrainei de către Rusia, la sfârșitul lunii februarie, în timp ce guvernele și companiile sancționează industria energetică a Moscovei.

Prețu țițeiului Brent a scăzut cu 13 cenți, până la 114,11 dolari pe bari,. până la ora 16: 54 GMT (19:54 ora României).

Cotația țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 6 cenți, până la 114,14 dolari pe baril.

În timpul tranzacțiilor, prețul petrolului Brent a urcat la un maxim al ședinței de 115,69 dolari, cel mai ridicat nivel atins din 28 martie.

Prețul petrolului WTI a atins 115,56 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel înregistrat din 24 martie.

Prețurile au crescut cu aproximativ 20% de la invazia Rusiei în Ucraina.

Miniștrii de externe ai UE nu au reușit, luni, în efortul lor de a face presiuni asupra Ungariei să-și retragă veto-ul asupra embargoului petrolier propus.

Dar unii diplomați indică acum un summit din 30-31 mai ca fiind momentul pentru un acord privind interzicerea treptată a petrolului rusesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
petrol