Prețurile petrolului au închis în scădere puternică, într-o nouă ședință marcată de incertitudini

Prețurile petrolului au închis în scădere puternică, într-o nouă ședință marcată de incertitudini
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2021

Prețurile petrolului au închis în scădere puternică, într-o nouă ședință marcată de volatilitate, din cauza temerilor investitorilor că eșecul negocierilor dintre statele OPEC+ referitoare la nivelul producției poate duce la creșterea livrărilor și nu la scăderea lor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piețele țițeiului au fost instabile în ultimele două zile, în urma întreruperii discuțiilor dintre producătorii majori Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, semnalând că investitorii nu știu ce înseamnă blocajul de la nivelul OPEC+ pentru producția mondială, scrie News.ro.

VIDEO Comisarul-șef, fost purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, indicat ca făcând scandal într-o secție de poliție, după nereguli în trafic. Ministrul de Interne cere verificări CITEȘTE ȘI VIDEO Comisarul-șef, fost purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, indicat ca făcând scandal într-o secție de poliție, după nereguli în trafic. Ministrul de Interne cere verificări

Prețul petrolului Brent a scăzut cu 1,01 dolari, respectiv cu 1,5%, la 73,43 dolari pe baril. Cotația petrolului american West Texas Intermediate a coborât cu 1,17% dolari, sau cu 1,6%, la 72,20 dolari pe baril. Pe parcursul ședinței, ambii indici au urcat cu 1 dolar pe baril, potrivit MarketWatch.

Organizația țărilor exportatoare de petrol și aliații săi, inclusiv Rusia, creuniți sub numele de OPEC +, au restricționat aprovizionarea cu petrol de mai bine de un an, de când cererea sa prăbușit în timpul pandemiei de coronavirus.

Grupul menține în continuare reduceri de producție de aproape 6 milioane de barili de petrol pe zi.

Era de așteptat să decidă creșterea livrărilor, dar trei zile de întâlniri nu au reușit să elimine diviziunile dintre saudiți și Emirate.

Deocamdată, asta înseamnă că acordul existent rămâne în vigoare. Dar eșecul discuțiilor ar putea determina, de asemenea, producătorii, dornici să valorifice revenirea cererii, să înceapă să furnizeze mai mult petrol.

"Există un sentiment din ce în ce mai mare că dezordinea OPEC nu este neapărat un factor de optimissm pentru prețuri, deoarece riscul real este ca totul să se destrame, toată lumea să fie liberă și să poate introduce pe piață mult mai mult petrol", a spus John Kilduff, partener la firma Again Capital din New York.

După explozii una după alta, Guvernul declanșează un control național la toate platformele industriale CITEȘTE ȘI După explozii una după alta, Guvernul declanșează un control național la toate platformele industriale

Rusia conduce acum eforturile de a elimina diviziunile dintre saudiți și Emiratele Arabe Unite, pentru a contribui la încheierea unui acord de creștere a producției de petrol în lunile următoare, au declarat trei surse din OPEC +.

Ministrul saudit al Energiei, prințul Abdulaziz bin Salman, a minimizat îngrijorările legate de un război al prețurilor, într-un interviu acordat marți CNBC.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret