Prețurile petrolului au reluat creșterea, pe fondul veștilor bune din SUA

Prețurile petrolului au reluat creșterea, pe fondul veștilor bune din SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 iul 2017

Prețurile petrolului urcă din nou, joi, după o corecție care a întrerupt cel mai lung șir de creșteri din ultimii ani. Reluarea avansului, întrerupt brusc ieri de veștile proaste din Rusia, este susținută de scăderea stocurilor de petrol și produse petroliere din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor publicate astăzi de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), stocurile de petrol din SUA au scăzut, săptămâna trecută, cu 6,3 milioane de barili, declin peste cel estimat de analiștii chestionați S&P Global Platts, de 1,6 milioane de barili. Totodată, stocurile au scăzut mai mult decât indicau datele estimative publicate de Institutul American al Petrolului (API).

Stocurile de benzină s-au diminuat, de asemenea, cu 3,7 milioane de barili, iar cele de distilare, care includ produse ca păcura, au scăzut cu 1,9 milioane de barili.

Atât petrolul Brent, cât și West Texas Intermediate (WTI) sunt în creștere cu peste 2%, la 48,9 dolari pe baril, respectiv 46,3 dolari pe baril.

Fostul congresman american Ron Paul spune că nu ar fi șocat să vadă bursa americană cu 25% mai jos până în octombrie CITEȘTE ȘI Fostul congresman american Ron Paul spune că nu ar fi șocat să vadă bursa americană cu 25% mai jos până în octombrie

Petrolul WTI, de referință pe piața americană, a înrerupt miercuri cel mai lung șir de creșteri din ultimii 7 ani, coborând cu peste 4%, după ce Rusia a exclus reducerea suplimentară a producției de petrol, dincolo de tăierile agreate cu Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC). 

Brentul a avut o ușoară scădere încă de marți, iar miercuri a pierdut aproape 4%, după cel mai lung șir de aprecieri din 2012.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
wti
brent
opec
eia
stocuri
api
rusia