Prețurile petrolului au scăzut

Prețurile petrolului au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2022

Prețurile petrolului au scăzut joi cu aproximativ 3%, până la un minim al ultimei săptămâni, în urma unui acord preliminar care previne o grevă feroviară din SUA, a așteptărilor pentru o cerere globală mai slabă și a menținerii dolarului american la un nivel ridicat, înaintea unui noi majorări a dobânzii cheie de către Rezerva Federală americană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 2,7 dolari, sau cu 2,95%, până la 91,40 dolari pe baril, în timp ce cotația țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,79 sau cu 3,2%, până la 85,69 dolari pe baril, scrie News.ro.

Guvernul vrea Program Rabla pentru becuri CITEȘTE ȘI Guvernul vrea Program Rabla pentru becuri

Ambele benchmark-uri au atins cel mai scăzut nivel de închidere din 8 septembrie.

Părțile implicate în negocierile feroviare din SUA au convenit asupra unei perioade de pauză, ca parte standard a procesului de ratificare, după ce au ajuns la un acord provizoriu, o mișcare care ar evita orice oprire a traficului feroviar în cazul în care sindicatele nu vor ratifica înțelegerea, potrivit unei surse familiarizate cu situația.

Perspectiva unei greve a oferit pieței un anumit sprijin miercuri.

Acel acord din transportul feroviar a ajutat, de asemenea, la declinul cu peste 5% a contractelor futures pentru motorină și benzină din SUA.

De asemenea, un dolar mai puternic, susținut de așteptările pentru dobânzi mai mari în SUA reduce cererea de petrol, făcând combustibilul mai scump pentru cumpărătorii care folosesc alte valute.

Agenția Internațională pentru Energie a declarat săptămâna aceasta că creșterea cererii de petrol se va opri în trimestrul al patrulea.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret