Prețurile petrolului au scăzut

Prețurile petrolului au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2022

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu mai mult de un dolar, după reluarea livrărilor de țiței rusesc prin conducta Drujba către Ungaria și creșterea cazurilor de Covid-19 în China, care au afectat încrederea investitorilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,73 dolari, sau cu 1,8%, până la 92,13 dolari pe baril, iar contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 2,20 dolari sau cu 2,5%, până la 84,72 dolari pe baril, scrie News.ro.

Listarea Hidroelectrica – cel mai probabil în trimestrul 2 al anului viitor. Ofertă publică cu zgomot CITEȘTE ȘI Listarea Hidroelectrica – cel mai probabil în trimestrul 2 al anului viitor. Ofertă publică cu zgomot

Piața a fost susținută și de o scădere peste așteptări a stocurilor de țiței din SUA.

Administrația pentru Informații în Energie a declarat că stocurile de țiței din SUA au scăzut cu 5,4 milioane de barili în cea mai recentă săptămână, în comparație cu așteptările pentru o scădere de 440.000 de barili.

Ambele valori de referință pentru țiței au crescut brusc la începutul sesiunii, după ce un tanc petrolier a fost lovit marți în largul coastei Omanului, suferind pagube minore, evidențiind riscurile geopolitice pe cele mai aglomerate rute din lume pentru transporturile de petrol.

”Diferitele influențe geopolitice - de la un petrolier lovit de o dronă care transporta bombe în largul coastei Omanului, până la tensiunile din Rusia - sunt în mare parte respinse în favoarea concentrării pe elementele cu impact descendent asupra prețurilor, cum ar fi datele economice și cererea slabă din China, ", a declarat Matt Smith, analist în petrol la Kpler.

Prețurile s-au retras cu peste 2% după ce ministrul maghiar de Externe Peter Szijjarto a declarat miercuri că fluxurile prin conducta de petrol Drujba din Rusia au fost reluate în urma unei scurte întreruperi.

Furnizarea de petrol către părți din Europa Centrală și de Est printr-o secțiune a conductei Drujba a fost suspendată temporar marți, din motive tehnice, potrivit operatorilor de conducte de petrol din Ungaria și Slovacia.

În China, creșterea numărului de cazuri de Covid-19 a influențat încrederea investitorilor, după relaxarea restricțiilor privind virusul, în această săptămână.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret