Prețurile petrolului au scăzut cu 2% din cauza îngrijorărilor că răspândirea coronavirusului din China poate reduce cererea

Prețurile petrolului au scăzut cu 2% din cauza îngrijorărilor că răspândirea coronavirusului din China poate reduce cererea

Foto: Mihai Neacsu | Dreamstime.com

scris 24 ian 2020

Prețurile petrolului au scăzut joi cu 2%, din cauza îngrijorărilor că răspândirea coronavirusului din China ar putea reduce cererea de țiței, dacă va afecta creșterea economică, dar pierderile au fost limitate de scăderea stocurilor din Statele Unite, transmite Reuters.

Cotația petrolului Brent a scăzut cu 1,17 dolari, respectiv cu 1,9%, la 62,04 dolari pe baril Minimul ședinței a fost 61,25 dolari pe baril, cel mai redus atins de la începutul lunii decembrie, scrie News.ro.

Prețul petrolului american WTI a coborât cu 1,15 dolari, respectiv cu 2%, la 55,59 dolari pe baril, după ce a atins 54,77 dolari, cel mai redus nivel după luna noiembrie.

Tranzacție între centru și teritoriu: Primăria Constanța a finalizat preluarea rețelei de transport al căldurii de la o companie a Ministerului Economiei CITEȘTE ȘI Tranzacție între centru și teritoriu: Primăria Constanța a finalizat preluarea rețelei de transport al căldurii de la o companie a Ministerului Economiei

Două orașe din China au fost puse joi în carantină, iar autoritățile din domeniul sănătății din întreaga lume încearcă să prevină declanșarea unei pandemii.

Epidemia cu noul coronavirus din China a ucis 18 oameni și a infectat aproape 630.

Riscul declanșării unei pandemii a reamintit de epidemia Sindromului Respirator Acut Sever (SARS) din 2002-2003, care a debutat tot în China și care a provocat o scădere a călătoriilor.

”Estimăm un impact asupra prețului petrolului de până la 5%, dacă criza se va transforma într-o epidemie de tipul SARS”, a apreciat JPM Commodities Research într-o notă adresată clienților.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petrol
pret