Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 3%, până la cele mai reduse niveluri din mai mult de trei luni

Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 3%, până la cele mai reduse niveluri din mai mult de trei luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2023

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu aproape 3%, până la cele mai reduse niveluri din mai mult de trei luni, din cauza preocupărilor legate de scăderea cererii în SUA și China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,14 dolari, sau cu 2,6%, până la 79,47 dolari pe baril, scrie News.ro.

FOTO Renault anunță înființarea Ampere, dar nu spune nimic despre Nissan, deocamdată CITEȘTE ȘI FOTO Renault anunță înființarea Ampere, dar nu spune nimic despre Nissan, deocamdată

Prețul țițeiului american a pierdut 2,12 dolari, sau 2,7%, până la 75,25 dolari pe baril.

Ambele valori de referință au atins cel mai scăzut nivel de la jumătatea lunii iulie.

”Piața este în mod clar mai puțin preocupată de potențialul de întrerupere a aprovizionării din Orientul Mijlociu și se concentrează în schimb pe o relaxare”, au declarat analiștii ING Warren Patterson și Ewa Manthey într-o notă către clienți, referindu-se la condițiile de aprovizionare cu țiței.

De asemenea, cântărind prețurile din piață, stocurile de țiței din SUA au crescut cu aproape 12 milioane de barili săptămâna trecută, au declarat marți seara surse din piață, citând cifrele Institutului American de Petrol. Aceasta ar fi cea mai mare creștere din februarie, în comparație cu datele guvernamentale.

Cu toate acestea, U.S. Energy Information Administration (EIA) a amânat publicarea datelor săptămânale privind inventarul petrolului, care de obicei are loc miercuri, până pe 15 noiembrie, pentru a finaliza o actualizare planificată a sistemelor.

 

Messi, coproprietar al echipei de sporturi electronice a lui Kun Aguero CITEȘTE ȘI Messi, coproprietar al echipei de sporturi electronice a lui Kun Aguero

Între timp, producția de țiței din SUA va crește în acest an cu ceva mai puțin decât erau așteptările anterioare, dar consumul de petrol va scădea cu 300.000 de barili pe zi (bpd), a declarat marți EIA, inversând prognoza anterioară de o creștere de 100.000 de barili pe zi.

Datele din China, cel mai mare importator de țiței din lume, au arătat că exporturile sale totale de bunuri și servicii s-au contractat peste așteptări, alimentând îngrijorările legate de perspectiva cererii de energie.

În zona euro, datele care arată scăderea vânzărilor cu amănuntul au evidențiat, de asemenea, cererea slabă a consumatorilor și perspectiva recesiunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret