Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 4%, continuând declinul din ziua precedentă

Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 4%, continuând declinul din ziua precedentă
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2023

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu aproape 4%, continuând declinul puternic din sesiunea precedentă, chiar și după ce un raport a arătat că stocurile de țiței din SUA au scăzut mai mult decât erau așteptările, pe măsură ce s-au amplificat temerile de recesiune în cea mai mare economie a lumii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cotația țițeiului Brent a închis la 77,69 dolari pe baril, pierzând 3,08 dolari sau 3,8%, scrie News.ro.

Planul de interzicere a centralelor termice de apartament pe gaze - avansat Comisiei Europene. Ce state au interzis deja sau vor să interzică centralele de apartament CITEȘTE ȘI Planul de interzicere a centralelor termice de apartament pe gaze - avansat Comisiei Europene. Ce state au interzis deja sau vor să interzică centralele de apartament

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate a închis la 74,30 dolari pe baril, scăzând cu 2,77 dolari, sau 3,6%.

Datele Energy Information Administration (EIA), care arată că stocurile de țiței din SUA au scăzut săptămâna trecută cu 5,1 milioane de barili, până la 460,9 milioane de barili, au contribuit la limitarea scăderii prețurilor, depășind cu mult previziunile analiștilor privind un declin de 1,5 milioane de barili, într-un sondaj Reuters.

Stocurile de benzină și produse distilate au scăzut, de asemenea, cu 2,4 milioane de barili, până la 221,1 milioane de barili și, respectiv, cu aproape 600.000 de barili, până la 111,5 milioane de barili, a spus AIE.

Prețurile petrolului au șters toate creșterile realizate de când Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații producători precum Rusia, cunoscuți colectiv ca OPEC+, au anunțat, la începutul lunii aprilie, o reducere suplimentară a producției până la sfârșitul anului.

Viceprim-ministrul rus Alexander Novak a declarat miercuri că OPEC+ rămâne un instrument eficient de coordonare.

FOTO Compania americană din domeniul energiei regenerabile Ameresco țintește proiecte fotovoltaice de 1,5 GW în Europa, inclusiv în România CITEȘTE ȘI FOTO Compania americană din domeniul energiei regenerabile Ameresco țintește proiecte fotovoltaice de 1,5 GW în Europa, inclusiv în România

Prețurile petrolului au scăzut marți cu mai mult de 2%, deoarece preocupările economice persistente și așteptările privind majorarea în continuare a dobânzilor cheie, care ar putea reduce creșterea cererii de combustibili, au contracarat semnele de îmbunătățire a creșterii consumului pe termen scurt.

Încrederea consumatorilor din SUA a scăzut în aprilie la cel mai redus nivel din ultimele nouă luni, odată cu creșterea îngrijorărilor, sporind riscul ca economia să intre în recesiune în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret