Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1%, din cauza cererii slabe și a unui posibil acord între SUA și Iran privind exporturile de petrol

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1%, din cauza cererii slabe și a unui posibil acord între SUA și Iran privind exporturile de petrol
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2023

Prețurile petrolului au scăzut joi cu peste 1%, după un declin de peste 3% în timpul tranzacțiilor, din cauza cererii slabe și a unei informații conform căruia SUA și Iranul s-ar putea apropia de un acord privind exporturile de petrol, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unor surse apropiate situației, Iranul și SUA se apropie de un acord temporar care ar include unele scutiri de sancțiuni în schimbul reducerii îmbogățirii cu uraniu de către Teheran, scrie News.ro.

Startup-ul ungar Greenstic obține 1,4 milioane euro pentru dezvoltarea afacerii, inclusiv în România CITEȘTE ȘI Startup-ul ungar Greenstic obține 1,4 milioane euro pentru dezvoltarea afacerii, inclusiv în România

Prețul țițeiului Brent a scăzut cu1,3 dolari, sau cu 2,86%, la 75,98 dolari pe baril, după o pierdere de până la 3% în timpul tranzacțiilor.

Cotația petrolului U.S. West Texas Intermediate a scăzut cu 1,11 dolari, sau cu 1,5%, la 71,42 dolari pe baril, dar în timpul ședinței deeclinul a fost de până la 3,3%.

Un ordin executiv al SUA din 2018 a restabilit sancțiunile care vizează sectoarele petroliere, bancare și de transport ale Iranului, după ce administrația Trump a abandonat acordul nuclear din 2015.

În schimbul încetării unor activități de îmbogățire a uraniului, Teheranului i se va permite să exporte până la un milion de barili de petrol pe zi și să aibă acces la veniturile sale și la alte fonduri înghețate în străinătate, potrivit unor informații din presă.

”Șansa ca o înțelegere să fie încheiată pare mai probabilă decât nu”, a spus Bob Yawger, directorul pentru contracte futures pentru energie la Mizuho.

O creștere peste așteptări a stocurilor de benzină din SUA a ridicat, de asemenea, îngrijorări cu privire la cerere, în timp ce stocurile de țiței din SUA au înregistrat o scădere mică, de 451.000 de barili.

Fondatorii Musette investesc într-un start-up care diminuează consumul de energie CITEȘTE ȘI Fondatorii Musette investesc într-un start-up care diminuează consumul de energie

La o reuniune OPEC+ de duminică, Arabia Saudită a declarat că își va reduce producția de țiței cu 1 milion de barili pe zi, în iulie, pe lângă un acord mai larg de limitare a ofertei până în 2024, deoarece grupul de producători încearcă să stimuleze prețurile scazute.

”După reuniunea OPEC+, atenția se îndreaptă acum către următoarea mișcare pe care o va face Fed când se va întruni săptămâna viitoare”, a spus Tamas Varga, de la compania de brokeraj PVM.

Există un consens tot mai mare că banca centrală americanp va sări peste o majorare a ratei dobânzilor, care ar putea ridica prețurile petrolului chiar înainte ca scăderea ofertei să înceapă să epuizeze stocurile globale de petrol, a adăugat Varga.

Economiștii chestionați de Reuters se așteaptă că Rezerva Federală a SUA nu va majora ratele dobânzilor la întâlnirea din 13-14 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret