Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1% din cauza datelor dezamăgitoare privind creșterea economiei chineze

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1% din cauza datelor dezamăgitoare privind creșterea economiei chineze
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2023

Prețurile petrolului au scăzut luni cu peste 1% din cauza datelor dezamăgitoare privind creșterea economiei chineze, care au provocat îndoieli cu privire la puterea cererii în al doilea mare consumator de petrol din lume, iar o reluare parțială a producției oprite din Libia a făcut, de asemenea, presiuni asupra prețurilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Produsul intern brut (PIB) al Chinei a crescut în al doilea trimestru cu 6,3%, în termeni anuali, în comparație cu previziunile analiștilor de 7,3%, deoarece recuperarea post-pandemie și-a pierdut din avânt, scrie News.ro.

Prima autostradă construită de chinezi în România. Nou contract semnat CITEȘTE ȘI Prima autostradă construită de chinezi în România. Nou contract semnat

”PIB-ul a fost sub așteptări, așa că va face puțin pentru a atenua preocupările legate de economia chineză”, a declarat Warren Patterson, șeful de cercetare a mărfurilor la ING.

Prețul țițeiului Brent a scăzut cu 1,11 dolari sau cu 1,4%, până la 78,78 dolari pe baril.

Cotația petrolului U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 1,06 dolari, sau cu 1,4%, la 74,35 dolari, într-o a doua zi consecutivă de pierderi pentru ambele contracte.

Achizițiile de petrol ale fondurilor speculative au încetinit ca urmare a ideii că cererea ar fi putut fi supraevaluată, după cifrele slabe din China, a declarat Dennis Kissler, vicepreședinte senior pentru tranzacționare la BOK Financial.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret