Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3%, din cauza creșterii numărului de infecții Covid-19 în SUA și Europa

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3%, din cauza creșterii numărului de infecții Covid-19 în SUA și Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2020

Prețurile petrolului au scăzut luni cu peste 3%, continuând evoluția negativă de săptămâna trecută, pe fondul creșterii numărului de infecții Covid-19, în timp ce redresarea producției de țiței în Libia a amplificat îngrijorările legate de oferta în exces, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Statele Unite au raportat cel mai mare număr de infecții cu nou coronavirus pe parcursul a două zile, până sâmbătă, în timp ce în Franța numărul cazurilor noi a atins duminică un nivel record de peste 50.000 de cazuri, iar luni au fost înregistrate cele mai multe internări noi pentru Covid-19 după data de 2 aprilie. Italia și Spania au impus noi restricții pentru a ține virusul sub control, scrie News.ro.

”Este o  zi de luni întunecată pe piața petrolului”, a declarat Bjornar Tonhaugen, director pentru piețele petrolului la firma Rystad Energy.

ULTIMA ORĂ România semnează acord și cu Franța pentru extinderea și retehnologizarea Cernavodă, după cel cu SUA CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România semnează acord și cu Franța pentru extinderea și retehnologizarea Cernavodă, după cel cu SUA

”Am avertizat de mult timp că ar putea fi impuse restricții dure pentru un al doilea val de coronavirus și se întâmplă cu adevărat”, a adăugat acesta.

Prețul petrolului Brent a închis în declin cu 3,1%, la 40,46 dolari pe baril.

Cotația petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 3,2%, la 38,56 dolari pe baril. Ambele contracte au scăzut săptămâna trecută cu aproape 2,5%.

În Libia, compania National Oil Corp (NOC) a anunțat luni că a ridicat situația de forță majoră la ultimele unități de producție închise de o blocadă de opt luni a forțelor din estul țării asupra exporturilor de petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
libia
coid-19