Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3 dolari pe baril, continuând declinul din ziua precedentă

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3 dolari pe baril, continuând declinul din ziua precedentă
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2023

Prețurile petrolului au scăzut joi cu peste 3 dolari pe baril, continuând pierderile din sesiunea anterioară, în condițiile în care investitorii din New York au răspuns la semnalele unei oferte mai mari în Statele Unite și la așteptările privind cererea slabă de energie în China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 2,60 dolari, sau cu 3,2%, la 78,58 dolari pe baril, scrie News.ro.

Falimentul companiei de foraj Dafora Mediaș a fost suspendat CITEȘTE ȘI Falimentul companiei de foraj Dafora Mediaș a fost suspendat

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a pierdut 2,65 dolari, sau aproximativ 3,5%, până la 74,01 dolari pe baril.

Ambele benchmark-uri au scăzut cu peste 1,5% în sesiunea precedentă.

Contractul WTI pe termen de o lună s-a tranzacționat, de asemenea, sub prețul pentru a doua lună, o structură cunoscută sub numele de contango.

”În mod clar, scăderea prețului țițeiului și slăbirea structurii este un semn de rău augur; unul care implică o piață fizică supraaprovizionată. Dacă o scădere de această amploare este justificată în mod fundamental rămâne o întrebare, dar puterea financiară a New York-ului tinde să exagereze sentimentul”, a spus Tamas Varga, de la firma de brokeraj pentru petrol PVM.

OPEC și Agenția Internațională pentru Energie (IEA) au anticipat reducerea ofertei în trimestrul al patrulea, dar datele americane de miercuri au arătat că stocurile sunt abundente.

Administrația pentru Informații Energetice a guvernului SUA a declarat că stocurile de țiței din SUA au crescut cu 3,6 milioane de barili săptămâna trecută, până la 421,9 milioane de barili, depășind cu mult așteptările analiștilor într-un sondaj Reuters.

Producția de țiței din SUA s-a menținut constantă, la un record de 13,2 milioane de barili pe zi (bpd).

DOCUMENT Dezvăluire - Cum a intrat Blue Air în insolvență CITEȘTE ȘI DOCUMENT Dezvăluire - Cum a intrat Blue Air în insolvență

Varga a spus că datele privind inflația din octombrie din principalele centre economice, inclusiv Marea Britanie, zona euro și Statele Unite, sunt potențial optimiste.

Activitatea economică chineză a crescut și în octombrie, deoarece producția industrială a avansat într-un ritm mai rapid, iar creșterea vânzărilor cu amănuntul a depășit așteptările.

”Scăderea actuală a prețurilor are loc pe fondul unui fundal aparent de bun augur, care sugerează că investitorii pur și simplu nu acceptă narațiunea „scăderii stocurilor în T4”; ceva care nu este susținut nici de rapoartele săptămânale EIA recente”, a spus Varga.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret