Prețurile petrolului au scăzut după comentariile președintelui Rezervei Federale din SUA privind dobânzile

Prețurile petrolului au scăzut după comentariile președintelui Rezervei Federale din SUA privind dobânzile
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2023

Prețurile petrolului au scăzut marți cu peste 2 dolari pe baril, după ce comentariile președintelui Rezervei Federale din SUA, Jerome Powell, au alimentat temerile de majorare a dobânzilor și dus la aprecierea dolarului, în timp ce China, cel mai mare importator de țiței din lume, a publicat date economice slabe, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,35 dolari, sau cu 2,7%, până la 83,83 dolari pe baril, scrie News.ro.

UE vrea extinderea contractelor prin care se plătește producătorilor un preț fix pentru electricitatea lor CITEȘTE ȘI UE vrea extinderea contractelor prin care se plătește producătorilor un preț fix pentru electricitatea lor

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate a scăzut cu 2,48 dolari pe baril, sau 3%, la 77,98 dolari.

Prețurile au scăzut după ce Powell a spus Congresului că Fed va trebui probabil să crească dobânzile mai mult decât se aștepta, în urma datelor economice peste așteptări.

Aceste comentarii reverberează în piață, care a căpătat un sentiment de reducere a riscurilor”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital LLC din NYC.

Comentariile au impulsionat indicele dolarului american, care a crescut cu peste 1%, la 105,41, făcând petrolul mai scump pentru cumpărătorii care plătesc cu alte valute.

O creștere cu 1 punct procentual este pur și simplu extraordinară”, a adăugat Kilduff.

Mai multă presiune a venit din cauza reducerii exporturilor și importurilor Chinei în ianuarie și februarie, inclusiv a importurilor de țiței, în ciuda ridicării restricțiilor legate de Covid-19.

”Având în vedere inflația ridicată din SUA și Europa, cererea de acolo ar trebui să continue să slăbească, ceea ce diminuează și cererea de procesare în China”, a declarat Iris Pang, economist-șef al ING pentru China.

Scăderile prețurilor petrolului au fost însă limitate de preocupările legate de aprovizionare.

Luni, directorul general al Chevron, Mike Wirth, a declarat la o conferință de la Houston că ”nu există o mare capacitate de schimb”, făcând piața globală vulnerabilă la orice întrerupere neașteptată a aprovizionării.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret