Prețurile petrolului au scăzut, inversând câștigurile inițiale, din cauza datelor economice sub așteptări din SUA

Prețurile petrolului au scăzut, inversând câștigurile inițiale, din cauza datelor economice sub așteptări din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2022

Prețurile petrolului au scăzut marți cu aproape 1%, inversând câștigurile inițiale, din cauza unei creșteri neașteptate a prețurilor de consum din Statele Unite, în luna august, care mărește probabilitatea unei noi majorări semnificative a dobânzii cheie de către Rezerva Federală, săptămâna viitoare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru petrolul Brent, cu livrare în noiembrie, au scăzut cu 78 de cenți, sau cu 0,8%, la 93,22 dolari pe baril, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Ministrul Turismului prezintă bilanțul sezonului turistic: Strict pentru litoral avem o creștere de doar ...1%! CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Ministrul Turismului prezintă bilanțul sezonului turistic: Strict pentru litoral avem o creștere de doar ...1%!

Cotația petrolului WTI din SUA a scăzut cu 54 de cenți, sau cu 0,6%, la 87,24 dolari pe baril.

Indicele prețurilor de consum din SUA a crescut cu 0,1% luna trecută, după ce a fost neschimbat în iulie, a declarat Departamentul Muncii din SUA. Economiștii chestionați de Reuters au prognozat o scădere de 0,1%.

Oficialii Fed se vor întâlni marțea și miercurea viitoare, în condițiile în care inflația este cu mult peste ținta de 2% a băncii centrale a SUA.

”Fed ar putea fi nevoită să majoreze dobânzile mai repede decât se aștepta, ceea ce ar putea provoca un sentiment de ”reducere a riscului” pe piața petrolului și o putere suplimentară a dolarului”, a declarat Dennis Kissler, vicepreședinte senior pentru tranzacționare la BOK Financial.

Prețul petrolului este stabilit, în general, în dolari SUA, așa că un dolar mai puternic face ca țițeiul să fie mai scump pentru deținătorii altor valute.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret