Prețurile petrolului au scăzut joi cu aproape 4%, la cel mai scăzut nivel din ultimele două luni

Prețurile petrolului au scăzut joi cu aproape 4%, la cel mai scăzut nivel din ultimele două luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2019

Prețurile petrolului au scăzut joi cu aproape 4%, la cel mai scăzut nivel din ultimele două luni, din cauza declinului sub așteptări al stocurilor de țiței din Statele Unite și a temerilor legate de o încetinire a creșterii economiei globalr din cauza războiului comercial dintre SUA și China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Administrația pentru Informații în Domeniul Energiei (EIA) a anunțat că stocurile de țiței ale Statelor Unite au scăzut săptămâna trecută cu aproape 300.000 de barili, sub declinul de 900.000 de barili anticipat de analiști, scrie News.ro.

Netflix pregătește scumpirea abonamentelor CITEȘTE ȘI Netflix pregătește scumpirea abonamentelor

Declinul de săptămâna trecută a redus stocurile de petrol de la cel mai ridicat nivel de după iulie 2017 atins în săptămâna precedentă. Aflate la un nivel de 476,5 milioane de barili, stocurile sunt încă cu circa 5% peste media ultimilor cinci ani, pentru prima oară în acest an.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 2,58 dolari, respectiv cu 3,7%, și au închis la 66,87 de dolari oe baril, în timp ce petrolul WTI, de referință pe piața americană, a scăzut cu 2,22 dolari, respectiv cu 3,8%, la 56,59 dolari pe baril.

În urma scăderilor, petrolul Brent a închis la cel mai redus nivel de după 12 martie, iar petrolul WTI la cel mai scăzut nivel de după 8 martie.

Pe parcursul lunii mai, prețul petrolului Brent a scăzut cu circa 8%, iar petrolul WTI cu aproximativ 11%, care ar fi primul declin lunar din ultimele cinci luni, pentru ambele contracte.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret