Prețurile petrolului au scăzut la cel mai redus nivel din ultimele 13 luni

Prețurile petrolului au scăzut la cel mai redus nivel din ultimele 13 luni
scris 11 feb 2020

Prețurile petrolului au scăzut luni la cel mai redus nivel din ultimele 13 luni, din cauza cererii mai scăzute provocate de epidemia din China, traderii așteptând să vadă și dacă Rusia se va alătura altor producători în intenția de a reduce din nou producția, transmite Reuters.

Cotațiile petrolului au scăzut cu peste 25% de la un vârf atins în ianuarie, iar prețul petrolului american a coborât sub 50 de dolari pe baril în urma impactului virusului asupra cererii din China, cel mai mare importator de petrol, care a alimentat îngrijorările provind oferta excedentară, scrie News.ro.

Atenție - O veste bună și una rea pentru consumatorii care nu-și aleg un furnizor concurențial până la 1 iulie 2020: nu rămân fără gaze, însă vor plăti prețul impus de actualul furnizor! CITEȘTE ȘI Atenție - O veste bună și una rea pentru consumatorii care nu-și aleg un furnizor concurențial până la 1 iulie 2020: nu rămân fără gaze, însă vor plăti prețul impus de actualul furnizor!

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,2 dolari, respectiv cu 2,2%, și au închis la 53,27 dolari pe baril, cel mai scăzut nivel atins după 28 decembrie 2018, în timp ce petrolul american West Texas Intermediate a pierdut 75 de cenți, sau 1,5%, și a închis la 49,57 dolari pe baril, cel mai scăzut nivel de după 7 ianuarie 2019.

Astfel, petrolul Brent și petrolul WTI înregistrează cea mai lungă perioadă de evoluție negativă din noiembrie 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
baril