Romgaz nu vede motive reale ca, odată cu liberalizarea pieței, la 1 iulie, să existe creșteri de preț la gaze

Romgaz nu vede motive reale ca, odată cu liberalizarea pieței, la 1 iulie, să existe creșteri de preț la gaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2020

Compania de stat Romgaz a anunțat, luni, că nu a identificat niciun motiv real ca, odată cu liberalizarea pieței, la 1 iulie, să existe creșteri de preț la gazele furnizate în piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”SNGN Romgaz SA nu a identificat niciun motiv real ca odată cu liberalizarea pieței, la 1 iulie, să asistăm la creșteri de preț la gazele furnizate în piață. Piața de energie și gaze naturale va fi liberalizată după data de 1 iulie 2020”, se arată în comunicat, preluat de news.ro.

Astfel, prețul va fi stabilit de piață și nu controlat de ANRE. Inclusiv tarifele plătite de consumatorii finali vor fi stabilite în condițiile pieței și nu vor mai trebui aprobate de autoritatea de reglementare în domeniul energiei.

EXCLUSIV Mark Beacom (BSOG), despre Neptun Deep: Căutam oportunități de extindere în zona Mării Negre. Orice companie interesată să preia participația Exxon va insista însă pe restabilirea drepturilor încălcate de Legea offshore CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mark Beacom (BSOG), despre Neptun Deep: Căutam oportunități de extindere în zona Mării Negre. Orice companie interesată să preia participația Exxon va insista însă pe restabilirea drepturilor încălcate de Legea offshore

Romgaz anunță că, începând cu 1 iulie, va continua să asigure cantitatea necesară aprovizionării cu gaze atât pentru furnizorii consumatorii casnici cât și pentru clienții industriali, păstrându-și astfel poziția de jucător important pe piața de gaze naturale.

”Romgaz continuă politica de dezvoltare și implicare pe piața de furnizare gaze pentru ambele categorii amintite anterior. Interesul nostru de a rămâne un jucător activ și implicat este manifestat prin acțiunile și politicile investiționale pe care le avem, continuând să fim preocupați de siguranța în furnizare și de dezvoltarea pieței românești de gaze naturale”, a spus Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
liberalizare
gaze