Prețurile petrolului au scăzut la minimul ultimelor patru săptămâni, ca urmare a stocurilor mari constituite în SUA

Prețurile petrolului au scăzut la minimul ultimelor patru săptămâni, ca urmare a stocurilor mari constituite în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2021

Prețurile petrolului au scăzut miercuri la un minim al ultimelor patru săptămâni, după ce stocurile de din SUA au crescut peste așteptări, în timp ce stocurile de benzină ale celui mai mare consumator de țițeidin lume au atins cel mai redus nivel din ultimii patru ani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,73 dolari, sau cu 3,2%, până la 81,99 dolari pe baril, în timp ce cotația țițeiului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a scăzut cu 3,05 dolari sau cu 3,6%, până la 80,86 dolari, scrie News.ro.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Aceasta este cea mai mare scădere procentuală zilnică pentru ambele benchmark-uri de la începutul lunii august și cel mai scăzut nivel de închidere din 7 octombrie pentru Brent și din 13 octombrie  pentru WTI.

Stocurile săptămânale de țiței din SUA au crescut peste așteptări, cu mai mult de 3,3 milioane de barili, dar stocurile de benzină au coborât la cel mai scăzut nivel din noiembrie 2017.

Organizația Statelor Exportatoare de Petrol și aliații săi, grup cunoscut sub numele de OPEC+, se întâlnesc joi, fiind așteptat să reconfirme planurile existente de creștere lunară a livrărilor, în pofida solicitărilor de suplimentare a acestora.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Într-un semn că prețurile ridicate încurajează investițiile, grupul BP a anunțat marți că va crește investițiile în petrol și gaze de șist din SUA la 1,5 miliarde de dolari, în 2022, de la 1 miliard de dolari în acest an. Pe ansamblu, producția din SUA a crescut la 11,5 milioane de barili pe zi, echivalentul celui mai ridicat nivel din acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
sua