Prețurile petrolului au scăzut puternic

Prețurile petrolului au scăzut puternic
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2022

Prețurile petrolului au înregistrat din nou pierderi puternice, marți, coborând cu peste 6%, trase în jos de factori ca negocierile dintre Rusia și Ucraina, o posibilă încetinire a cererii în China și volumul mai mic al tranzacțiilor înainte de majorarea așteptată a dobânzilor de către Rezerva Federală, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, a scăzut cu 6,2%, la 96,59 dolari pe baril, după un declin de aproape 6% consemnat luni, scrie News.ro.

EXCLUSIV Retailerul Profi, cel mai mare angajator privat din România, își mută sediul în Băneasa Airport Tower pe o suprafață de 3 ori mai mare, pentru un centru național CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Retailerul Profi, cel mai mare angajator privat din România, își mută sediul în Băneasa Airport Tower pe o suprafață de 3 ori mai mare, pentru un centru național

Cotația petrolului Brent a coborât cu 6,6%, la 100,24 dolari pe baril, accelerând scăderea de 5,12% din ziua precedentă.

În timpul tranzacțiilor, cotația petrolului WTI a coborât până la 93,53 dolari pe baril, iar cea a petrolului Brent la 97,44 dolari pe baril, cele mai reduse niveluri atinse după 25 februarie.

”Îngrijorările privind creșterea economică, determinată de un val de stagflație provocat de conflictul dintre Rusia și Ucraina, majorarea dobânzilor de către Fed și speranțele că pot  avea loc progrese la negocierile ruso-ucrainene trag ân jos prețurile”, a declarat Jeffrey Halley, analist la Oanda.

Prețurile petrolului au depășit 100 de dolari pe baril petru prima oară în ultimii ani în ziua în care Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie și au continuat să urce pe măsură ce conflictul s-a intensificat.

Prețul petrolului WTI a atins săptămâna trecută un maxim de 130,50 dolari pe baril, iar cel al petrolului Brent a urcat la 139,26 dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret