Prețurile petrolului au scăzut sub 80 de dolari pe baril din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19 în Europa

Prețurile petrolului au scăzut sub 80 de dolari pe baril din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19 în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2021

Prețurile petrolului au scăzut vineri sub 80 de dolari pe baril din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19 în Europa care riscă să încetinească redresarea economică, în timp ce investirii analizează și posibilitatea ca marile economii ale lumii să folosească o parte din rezervele strategice de țiței pentru a tempera prețurile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Contractele pentru petrolului Brent cu livrare în ianuarie au scăzut cu 2,8%, la 79 de dolari pe baril, în timp ce contractele pentru petrolul WTI, de referință pe piața americană, cu livrare în decembrie, a coborât cu 3,2%, la 76,47 dolari pe baril, în ultima zi de tranzacționare. Petrolul Brent a închis la cel mai redus nivel atins din 30 septembrie, iar petrolul WTI la cel mai redus nivel înregistrat din 1 octombrie, scrie News.ro.

Noi relaxări ale unor restricții în România: Liber la spectacole, concerte și festivaluri în aer liber pentru cei vaccinați anti-COVID sau trecuți prin boală. Competiții sportive cu spectatori. LISTA restricțiilor care rămân în vigoare CITEȘTE ȘI Noi relaxări ale unor restricții în România: Liber la spectacole, concerte și festivaluri în aer liber pentru cei vaccinați anti-COVID sau trecuți prin boală. Competiții sportive cu spectatori. LISTA restricțiilor care rămân în vigoare

Petrolul WTI cu livrare în ianuarie a scăzut cu 2,8%, la 76,24 dolari pe baril.

Ambii indici au consemnat al patrulea declin săptămânal consecutiv, pentru prima oară din martie 2020.

Piața a fost influențată negativ de știrile legate de noile măsuri de carantină adoptate în Europa din cauza creșterii numărului cazurilor de Covid-19.

Austria a devenit prima țară din vestul Europei care a anunțat reimpunerea carantinei complete din cauza noului  coronavirus, în această toamnă.

Germania, cea mai mare economie din Europa, a avertizat că ar putea fi, de asemenea, nevoită să treacă la o carantină completă.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret