Prețurile petrolului au urcat la cele mai ridicate niveluri atinse după ianuarie 2020

Prețurile petrolului au urcat la cele mai ridicate niveluri atinse după ianuarie 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2021

Prețurile petrolului au urcat, luni, la cele mai ridicate niveluri atinse după ianuarie 2020, iar țițeiul Brent a depășit 60 de dolari pe baril, susținute de reducerea livrărilor de către marii producători și de așteptările pentru noi măsuri de stimulare economică în Statele Unite, care ar putea susține cererea, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului Brent a urcat cu 1,6%, la 60,30 dolari pe baril, în timp ce prețul petrolului american WTI a avansat cu 1,8%, la 57,85 dolari pe baril, scrie News.ro.

INFOGRAFICE Traderii pariază că România va exporta gaze în Ungaria, în această vară CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Traderii pariază că România va exporta gaze în Ungaria, în această vară

”Depășirea nivelului de 60 de dolari arată că piața își revine în sfârșit, după luptă lungă, și respiră corect. Dă o senzație de normalitate”, a declarat vicepreședintele pentru piețele petrolului al firmei Rystad Energy, Paola Rodriguez Masiu.

Prețul petrolului Brent a atins un maxim al ședinței de 60,40 dolari pe baril, iar petrolul WTI a atins 57,97 dolari pe baril, cele mai ridicate niveluri atinse din ianuarie 2020.

“Prețurile petrolului au revenit aproape de nivelurile anterioare pandemiei”, a spus Norbert Rucker, analist la banca elvețiană Julius Baer.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret