Prețurile petrolului au urcat la maximul ultimelor 12 luni

Prețurile petrolului au urcat la maximul ultimelor 12 luni
scris 5 feb 2021

Cotațiile petrolului au atins vineri cel mai mare nivel din ultimul an, pe fondul scăderii stocurilor, al angajamentului OPEC+ de a susține prețurile, dar și al optimismului privind ridicarea graduală a restricțiilor.

Referința globală Brent a atins 59,67 dolari/baril, cel mai ridicat nivel din februarie 2020. Prețul Brent se îndreaptă spre un avans săptămânal de 6%.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI) a urcat până la 56,95 de dolari, maximul din 22 ianuarie 2020.

Rezultatul financiar al Shell s-a prăbușit la minimul ultimelor două decenii din cauza pandemiei. Compania majorează totuși dividendele CITEȘTE ȘI Rezultatul financiar al Shell s-a prăbușit la minimul ultimelor două decenii din cauza pandemiei. Compania majorează totuși dividendele

"Condițiile rămân favorabile pentru piața petrolului", spune Jeffrey Halley, analist Oanda, citat de Reuters.

Vaccinarea a alimentat optimismul legat de ridicarea restricțiilor, care s-ar reflecta într-o cerere mai mare pentru combustibili.

Totodată, cotațiile petrolului sunt susținute și de Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, care au menținut, al ședința de miercuri, politica privind tăierile producție.

Tot miercuri, SUA a raportat scăderea stocurilor săptămânale de petrol la minimul din martie 2020. Potrivit datelor Kayrros, și stocurile de petrol din China au scăzut la cel mai redus nivel din ultimul an.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
wti
crude
brent
cotatii
pret petrol
opec
coronavirus