Prețurile petrolului au urcat luni la cele mai ridicate niveluri atinse după noiembrie 2018

Prețurile petrolului au urcat luni la cele mai ridicate niveluri atinse după noiembrie 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2019

Prețurile petrolului au urcat luni la cele mai ridicate niveluri atinse după noiembrie 2018, susținute de reducerea livrărilor de către OPEC și Rusia, sancțiunile Statelor Unite împotriva Iranului și Venezuelei și optimismul investitorilor că războiul comercial sino-american se va încheia în curând, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului Brent este în urcare cu 41 de cenți, respectiv cu 0,6%, la 66,66 dolari pe baril, dar în timpul tranzacțiilor a atins 66,78 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel de după noiembrie 2018, scrie News.ro.

Prețul petrolului american West Texas Intermediate (WTI) este în creștere cu 48 de cenți, respectiv cu 0,9%, la 56,07 dolari pe baril. În timpul tranzacțiilor, petrolul WTI a atins la rândul său cel mai ridicat nivel de după noiembrie 2018, de 56,13 dolari pe baril.

VIDEO Sediul unei universități din Sankt Petersburg s-a prăbușit parțial; peste 20 de persoane prinse sub dărâmături CITEȘTE ȘI VIDEO Sediul unei universități din Sankt Petersburg s-a prăbușit parțial; peste 20 de persoane prinse sub dărâmături

Prețurile sunt susținute de un declin al ofertei, ca urmare a reducerii livrărilor organizată de OPEC și unii producători neafiliați, cum este Rusia. OPEC a convenit anul trecut să reducă livrările cu 1,2 milioane de barili pe zi, pentru a preveni o creștere prea mare a ofertei.

Alți factori care susțin prețurile sunt sancțiunile americane împotriva Iranului și Venezuelei, dar și speranțele că Statele Unite și China își vor rezolva în curând disputele comerciale, care au încetinit creșterea economiei mondiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret