Termen la ICCJ în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea contestă condamnarea la trei ani și jumătate de închisoare. Un nou termen a fost stabilit în 18 martie

Termen la ICCJ în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea contestă condamnarea la trei ani și jumătate de închisoare. Un nou termen a fost stabilit în 18 martie
scris 18 feb 2019

Un nou termen în procesul în care liderul PSD Liviu Dragnea contestă condamnarea la 3 ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive  de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman este programat  luni la ICCJ.  Instanța a stabilit luni un nou termen pentru 18 martie.

Completul care îl va judeca pe Dragnea este format din  Simona Daniela Encean,  Lucia Tatiana Rog,  Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera și Aida Popa, scrie News.ro.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea că nu mai are așteptări legat de apelul la decizia de condamnare a sa la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, el susținând că, cel puțin în ceea ce îl privește, nu mai are încredere că justiția este oarbă.

Impozite mai mari în acest an pentru proprietarii de spații. Cum poți plăti impozitul minim pe clădire CITEȘTE ȘI Impozite mai mari în acest an pentru proprietarii de spații. Cum poți plăti impozitul minim pe clădire

"Eu să mă mai duc cu credința că în România nu poți fi condamnat nevinovat, nu", a susținut liderul PSD.

"Nu prea mai am așteptări de la acest recurs. Adică nu mai am încredere că, cel puțin în ceea ce mă privește, și nu numai, că justiția este oarbă, după ce am primit a doua condamnare fără nicio probă. Să spui că nu sunt probe și să fii condamnat pe baza unui studiu sociologic, să trimiți în închisoare un om fără probe, iertați-mă, dar.. Asta înseamnă lovituri asupra statului de drept în România. Când vezi că se întâmplă lucrurile astea, ce să mai pui în rezervorul de încredere? Când știi că sunt dosare pe care le au magistrații, te duci cu gândul că nu toate deciziile se iau pe libera conștiință. Au fost multe informații care au ajuns la mine înainte de termen, dar nu le-am dat importanță", declarat Liviu Dragnea.

Magistrații instanței supreme au finalizat în 18 septembrie motivarea deciziei de condamnare a lui Dragnea, arătând că, prin influență și putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu.

"Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenție, folosindu-se de influență, autoritatea și puterea conferită de funcțiile deținute - președinte atât al organizației județene a PSD Teleorman, cât și al Consiliului Județean Teleorman - a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu”, arată magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Magistrații mai arată că "în reușita demersului său infracțional inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea față de inculpata Alesu Floarea”.

În 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracțiunea de fals intelectual.

Suspendarea executării pedepsei de doi ani primită de Liviu Dragnea în dosarul ”Referendumul” a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani și jumătate de închisoare cu executare.

Decizia nu a fost luată în unanimitate de către magistrați, existând și o opinie separată de achitare a lui Liviu Dragnea pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu.

În cazul fostei soții a lui Dragnea, Bombonica Prodana, se constată încetarea procesului penal și se aplică o amendă administrativă de 1.000 de lei.

Ceilalți inculpați în acest dosar au primit închisoare cu suspendare, cu excepția fostului director executiv al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, condamnată la trei ani și șapte luni de închisoare cu executare.

De asemenea, instanța supremă a admis acțiunea civilă a DGASPC Teleorman și i-a obligat pe inculpați la plata sumei de 108.612 de lei reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale - drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpatele Anisa Stoica și Adriana Botorogeanu Adrian, în solidar pentru perioadele menționate în rechizitoriu.

viewscnt
Afla mai multe despre
iccj
liviu dragnea