Prețurile petrolului cresc pe fondul datelor din SUA și al așteptărilor legate de reducerea ofertei

Prețurile petrolului cresc pe fondul datelor din SUA și al așteptărilor legate de reducerea ofertei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 aug 2022
Prețurile petrolului au crescut joi cu aproximativ 3%, pe fondul datelor solide privind consumul de combustibil din SUA și perspectivelor de reducere a ofertei.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Contractele futures pentru Brent au crescut cu 2,6%, la 96,12 dolari pe baril, în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 2,5%, la 90,27 dolari.
Germania a decis să ajute consumatorii să înfrunte scumpirile și reduce TVA la gaze CITEȘTE ȘI Germania a decis să ajute consumatorii să înfrunte scumpirile și reduce TVA la gaze

Stocurile de petrol din SUA au scăzut cu 7,1 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 12 august, potrivit datelor Energy Information Administration (EIA), în timp ce analiștii estimau o scădere de 275.000 de barili.

Interdicțiile impuse de Uniunea Europeană asupra țițeiului rusesc transportat pe mare în decembrie și asupra importurilor de produse de la începutul anului viitor ar putea restrânge drastic oferta și ar putea duce la creșterea prețurilor, avertizează analiștii.
 
"Embargourile impuse de UE vor forța Rusia să renunțe la o producție de aproximativ 1,6 milioane de barili pe zi până la sfârșitul anului, și la 2 milioane de barili pe zi în 2023", declară analiștii companiei de consultanță BCA într-o notă, potrivit Reuters.
 
Interdicțiile UE asupra importurilor de petrol rusesc vor înăspri semnificativ piețele și vor ridica prețul Brent la 119 dolari pe baril până la sfârșitul anului, adaugă analiștii.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
rusia
wti
petrol rusesc