Prețurile petrolului - în urcare din cauza tensiunilor legate de Ucraina

Prețurile petrolului - în urcare din cauza tensiunilor legate de Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2022

Prețurile petrolului au crescut miercuri cu peste 2%, reluându-și traiectoria ascendentă, în timp ce investitorii cântăresc declarațiile contradictorii cu privire la posibila retragere a unor trupe rusești din jurul Ucrainei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Poziția amenințătoare a Rusiei a dominat piețele petroliere de câteva săptămâni, cu îngrijorarea că întreruperile livrărilor principalulului producător de pe o piață globală cu ofertă strânsă ar putea împinge prețurile petrolului la 100 de dolari pe baril, scrie News.ro.

Sufocați de facturile uriașe, românii mai primesc o lovitură. Unii furnizori de gaze cer din aprilie prețuri de 5 ori mai mari CITEȘTE ȘI Sufocați de facturile uriașe, românii mai primesc o lovitură. Unii furnizori de gaze cer din aprilie prețuri de 5 ori mai mari

"Piața rămâne extrem de strânsă, iar prețurile au fost pe o traiectorie ascendentă înainte de escaladare. Este posibil ca diminuarea tensiunilor să fi întârziat doar marșul spre 100 de dolari", a declarat Craig Erlam, analist senior la OANDA.

Piața a fost susținută și de datele săptămânale care au arătat că cererea de combustibil din SUA se menține la niveluri record, în timp ce stocurile de țiței la Cushing, Oklahoma, centrul de depozitare și punctul de livrare pentru contractele futures din SUA au scăzut la cel mai redus nivel din septembrie 2018.

Prețul țițeiului Brent a crescut cu 2,19 dolari, sau cu 2,3%, la 95,47 dolari pe baril, inversând cea mai mare parte a scăderii de 3,3% con semnată marți.

Cotația petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 2,21 dolari, sau cu 2,4%, la 94,29 dolari, după ce contractul a încheiat sesiunea de marți cu o scădere de 3,6%.

Luni, ambele valori de referință au atins cel mai ridicat nivel din septembrie 2014, prețul petrolului Brent atingând 96,78 dolari pe baril, iar cel al petrolului WTI ajungând la 95,82 dolari pe baril.

Moscova a anunțat retragerea parțială a trupelor de la granițele Ucrainei, dar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că alianța nu a observat nicio detensionare și că Rusia își continuă consolidarea militară.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret