Prețurile petrolului reiau creșterea, susținute de China și tensiunile geopolitice

Prețurile petrolului reiau creșterea, susținute de China și tensiunile geopolitice
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 oct 2017

Cotațiile petrolului au revenit pe creștere vineri, susținute de o serie de factori, printre care majorarea importurilor în China și riscurile geopolitice care ar putea limita producția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Atât petrolul Brent, cât și referința americană West Texas Intermediate sunt în creștere cu aproape 2% după ce, ieri, au consemnat primul declin din această săptămână.

Datele publicate vineri arată că importurile de petrol ale Chinei s-au majorat cu 1 milion de barili pe zi în luna septembrie, o veste liniștitoare pentru investitorii care se tem că încetinirea creșterii economiei chineze imactează negativ cererea de petrol. Importurile de petrol din China au fost, în septembrie, cele mai mari din luna mai.

Totodată, tensiunile geopolitice ar putea limita exporturile în Iran și Irak.

Au fost stabilite prețurile cu care românii cu panouri solare pe case își vor putea vinde energia produsă distribuitorilor. Încă nu se știe cum vor fi impozitați CITEȘTE ȘI Au fost stabilite prețurile cu care românii cu panouri solare pe case își vor putea vinde energia produsă distribuitorilor. Încă nu se știe cum vor fi impozitați

Președintele american Donald Trump își va prezenta, astăzi, strategia față de Iran, după ce a condamnat acordul nuclear încheiat în 2015, care permis ridicarea sancțiunilor împotriva Iranului, ceea ce a dus la creșterea producției de petrol.

Un alt factor favorabil pentru prețurile petrolului este conflictul tot mai grav dintre autoritățile de la Bagdan și provincia irakiană autonomă Kurdistan, care a organizat, în septembrie, un referendum pentru independență. Kurdistan exportă peste 500.000 de barili de petrol pe zi.

“Jucătorii de pe piață au omis riscurile geopolitice, dat fiind că în ultimul timp s-a vorbit doar despre supraproducție”, spune Giovanni Staunovo, analist la UBS Wealth Management.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
iran
irak
petrol
opec
trump
sanctiuni
acord nuclear