Prețurile petrolului urcă la noi maxime ale ultimelor 10 luni

Prețurile petrolului urcă la noi maxime ale ultimelor 10 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 sep 2023

Prețurile petrolului au atins noi maxime ale ultimelor 10 luni, pe fondul așteptărilor privind reducerea ofertei globale, concomitent cu o creștere a cererii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 18:20 (ora României), petrolul Brent, de referință pe piața mondială, se aprecia cu 0,85% pe bursa ICE Futures de la Londra, până la 94,73 dolari/baril, extinzând un avans de 11% înregistrat în ultimele trei săptămâni.

La New York, petrolul West Texas Intermediate (WTI) era cotat la 91,08 dolari/baril, în creștere cu 1,2% față de referința de vineri.

Premierul Ciolacu: I-am cerut șefului OMV să închidem amiabil litigiile CITEȘTE ȘI Premierul Ciolacu: I-am cerut șefului OMV să închidem amiabil litigiile

Prețurile țițeiului au depășit, la începutul lunii, pragul de 90 de dolari/baril pentru prima oară din noiembrie 2022, după ce Arabia Saudită și Rusia și-au prelungit angajamentele voluntare de reducere a producției până la finele anului, privând piața de un volum combinat de 1,3 milioane de barili de țiței pe zi.

Semnele timide că economia chineză se redresează în urma noilor măsuri de stimulare introduse de autorități, indică, de asemenea, o creștere a cererii din partea celui mai mare importator de petrol în perioada următoare, ceea ce ar putea exercita o presiune suplimentară asupra prețurilor, notează MarketWatch.

În plus, scumpirea combustibililor complică sarcina bancherilor centrali din întreaga lume în lupta lor împotriva inflației. Anunțul de politică monetară al Rezervei Federale de miercuri va fi urmat, joi și vineri, de deciziile Băncii Angliei și Băncii Japoniei.

"Va fi o săptămână agitată", a comentat Francois Rimeu, manager de fonduri la La Francaise Asset Management din Paris, citat de Bloomberg. "Sunt așteaptate mesaje destul de dure din partea bancherilor centrali".

 

viewscnt
Afla mai multe despre
cotatii titei
preturi petrol
oferta globala petrol