Prima linie a conductei Nord Stream 2 a fost umplută cu gaze pentru export

Prima linie a conductei Nord Stream 2 a fost umplută cu gaze pentru export
scris 18 oct 2021

Operatorul gazoductului Nord Stream 2 a anunțat că prima dintre cele două linii ale conductei a fost umplută cu așa-numitul "gaz tehnic", în timp ce firma așteaptă în continuare aprobările necesare pentru a putea începe să vândă gaze naturale Europei, transmite Reuters.

Analiștii estimează că gazoductul Nord Stream 2, un proiect gestionat de un consorțiu condus de grupul rus Gazprom, ar urma să obțină autorizația necesară din partea Autorității de reglementare din Germania pentru a putea să înceapă vânzările comerciale de gaze naturale, chiar dacă întregul proces de aprobare ar putea să se întindă pe mai multe luni, scrie Agerpres.

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

O cantitate de aproximativ 177 milioane de metri cubi de gaz tehnic, necesar pentru a menține presiunea în conductă pentru viitoarele vânzări de gaze naturale, a fost pompată în prima linie a conductei Nord Stream 2, care a ajuns la o presiune de 103 bari, a precizat operatorul. "Această presiune est suficientă pentru a începe transportul de gaze în viitor", precizează firma elvețiană Nord Stream 2 AG, adăugând că acum se derulează măsurile de pregătire pentru cea de-a doua linie a conductei.

La începutul lunii septembrie, grupul rus Gazprom a anunțat finalizarea lucrărilor de construcție la gazoductul Nord Stream 2, care este compus din două linii separate ce pot să transporte anual 55 de miliarde de metri cubi de gaze din Rusia în Germania, o cantitate suficientă pentru aprovizionarea a 26 de milioane de gospodării.

Programat inițial să devină funcțional în 2019, gazoductul Nord Stream 2 a suferit numeroase întârzieri după ce SUA au amenințat că vor penaliza companiile care se implică în construcția acestei conducte. Perspectivele s-au schimbat după ce președintele Joe Biden a decis să elimine unele sancțiuni, în luna mai a acestui an, când a fost convenit un acord cu Germania, care a avertizat că va reacționa dacă Rusia va încerca să folosească energia ca pe o armă împotriva Ucrainei.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Gazoductul Nord Stream 2 reprezintă o investiție de 11 miliarde de dolari, finanțată jumătate de Gazprom și jumătate de cinci companii europene (OMV, Wintershall, Engie, Uniper și Shell). Nord Stream 2 va permite dublarea capacității de transport a Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel că o cantitate mai mare de gaze naturale rusești va ajunge direct în Germania via Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2
conducta