Prime Batteries Technology, acord financiar de peste 8 milioane euro cu Grupul EximBank

Prime Batteries Technology, acord financiar de peste 8 milioane euro cu Grupul EximBank
scris 28 sep 2022

Producătorul român de baterii litiu-ion Prime Batteries Technology, fondat și controlat de Adrian Polec, a încheiat un acord financiar în valoare totală de 8,75 milioane de euro cu Grupul EximBank.

Pachetul financiar este destinat finanțării activității curente a societății și include o linie de credit în valoare de 5 milioane de euro acordată de Banca Românească și o garanție de stat emisă de EximBank în numele și în contul statului, care acoperă 75% din valoarea finanțării.

Nuclearelectrica și Nova Power&Gas au înființat compania de proiect ce își propune construirea unei centrale cu mini-reactoare nucleare americane NuScale la Doicești CITEȘTE ȘI Nuclearelectrica și Nova Power&Gas au înființat compania de proiect ce își propune construirea unei centrale cu mini-reactoare nucleare americane NuScale la Doicești

Prime Batteries Technology, singurul producător de baterii litiu-ion din România și din Europa de Sud-Est, proiectează, produce și comercializează baterii litiu-ion.

Compania, fondată de Adrian Polec și Vicențiu Ciobanu în calitate de acționari și administratori, operează o capacitate de productie situată lângă București, în comuna Cernica, unde produce sisteme de stocare pentru de producția energiei electrice verzi din surse regenerabile (fotovoltacice și eoliene) și pentru mobilitate electrică (autovehicule electrice – autobuze, utilaje portuare, vehicule de agrement, mașini agricole), cât și pentru ambarcațiuni maritime.

Profit.ro a anunțat că Mercedes-Benz Energy, subsidiară a grupului german Mercedes-Benz, specializată în furnizarea de sisteme de stocare a energiei electrice, a început o colaborare economică cu Prime Batteries Technology.

”Domeniul în care activăm este unul în plină dezvoltare. Dorim să exploatăm această oportunitate, să creștem capacitatea de producție în România. Parteneriatul cu Grupul EximBank ne facilitează finanțarea activității curente. Pentru noi în continuare este strategic să extindem liniile pentru producția de soluții de stocare a energiei, în contextul actual care este influențat și de obiectivele Uniunii Europene de decarbonizare și de obținere rapidă a unei infrastructuri energetice bazată pe tehnologiile neconvenționale la nivel național și european”, a declarat Adrian Polec.

Prime Batteries Technology a fost înființată în 2016, iar în cei șase ani de activitate cifra de afaceri a cunoscut creșteri spectaculoase de la an la an (în 2021 a crescut de 7 ori față de 2020, iar, la iunie 2022, compania a depășit deja cifra de afaceri realizată în 2021) ca urmare a majorării portofoliului de comenzi de la clienți atât din România, cât și din Europa, pe fondul creșterii cererii de sisteme de stocare a energiei electrice, mai ales pentru energii regenerabile verzi (fotovoltaice și eoliene).

Prime Batteries Technology este deținută în proporție de circa 70% de Adrian Polec (37 de ani), circa 20% de Florentin Vincențiu Ciobanu și 10% de grupul sud-african Metair, care controlează și Rombat – cel mai mare producător de baterii de plumb din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
prime batteries technology
adrian polec