Statele Unite promit: Vom majora livrările de gaze și vom ajuta Europa să treacă iarna cu bine

Statele Unite promit:  Vom majora livrările de gaze și vom ajuta Europa să treacă iarna cu bine
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2022

SUA vor majora cantitățile de gaze lichefiate trimise către Europa, pentru a ajuta statele să treacă această iarnă cu bine, a declarat un oficial american.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla cu prețurile la energie în România și care va fi situația la iarnă urmează să fie anunțat la Profit Energy.forum, programat pentru 3 octombrie.

Conferința, organizată la Hotel JW Marriott cu sprijinul Engie, Romgaz, Transgaz, OMV Petrom și Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Don Graves, fost consilier al președintelui Joe Biden, actual secretar adjunct al Departamentului Comerțului al Statelor Unite ale Americii a venit la București împreună cu o delegație de peste 100 de oficiali și reprezentanți ai mediului de afaceri american pentru a participa la conferința Uniunii Internaționale de Telecomunicații (ITU), pentru a discuta cu oficialii români despre întărirea relațiilor bilaterale, precum și pentru a căuta posibilități de colaborare cu firme românești, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Cum se schimbă plafonarea prețurilor la energie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cum se schimbă plafonarea prețurilor la energie

România are un potențial deosebit, resurse autohtone și oameni bine pregătiți pentru a atrage cât mai multe investiții americane și pentru a fi o poartă de intrare în regiune, spune oficialul de la Washington.

„Așa cum am spus, noi, în Statele Unite, vom face tot ce putem pentru a ne asigura că protejăm securitatea economică și energia pentru Europa, inclusiv pentru această parte a Europei, sudul și estul Europei. Este foarte important să stăm împreună, ca parteneri. De aceea Statele Unite s-au alăturat Consiliului UE-USA pentru Energie, pentru a găsi metode specifice de a trece cu bine această criză creată de Rusia și nu de altcineva.

Este important să facem două lucruri. Primul: să facem tranziția cât de repede putem către regenerabile, știm că este ceva ce UE și țările membre ale UE fac deja singure și cu ajutorul nostru, dar și să găsim soluții să trecem peste următoarele luni, care ar putea fi mai dificile, din cauza prețurilor mari și din cauza deficitului de aprovizionare.

Statele Unite fac tot ce pot pentru a identifica surse adiționale de energie, inclusiv petrol și gaze, dar, de asemenea, trebuie să avansăm cât mai repede spre noile tehnologii, precum aceste mici reactoare modulare, despre care noi credem să sunt soluția optimă atât pe termen mediu, cât și pe termen lung pentru țări ca România și pentru alte țări europene”, a declarat oficialul.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze lichefiate
sua