Producția de energie eoliană a Germaniei a crescut semnificativ

Producția de energie eoliană a Germaniei a crescut semnificativ
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2024

Numărul turbinelor eoliene noi din Germania a crescut semnificativ în 2023, înregistrând un avans de aproape 50% față de 2022, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2023 au devenit operaționale 745 turbine eoliene noi, cu o producție totală de aproximativ 3,57 gigawați de electricitate, au anunțat marți Asociația germană pentru energia eoliană și Asociația de sisteme de producere a electricității VDMA. Acestea se așteaptă ca în acest an în Germania producția de energia eoliană să crească la peste patru gigawați (GW) și au cerut autorităților accelerarea extinderii energiei eoliene, prin aprobarea rapidă a noilor proiecte eoliene și înlăturarea obstacolelor care îngreunează finalizarea proiectelor, scrie Adevărul.

Lamborghini bate un record în istoria sa de 60 de ani CITEȘTE ȘI Lamborghini bate un record în istoria sa de 60 de ani

În urma renunțării la unele turbine mai vechi, creșterea netă a producției de energia eoliană a fost de aproximativ trei gigawați (GW) în 2023.

În total, existau la finalul anului trecut 28.677 turbine eoliene, cu o capacitate totală de aproximativ 61 gigawați. Acestea joacă un rol cheie în strategia Guvernului de a-și îndeplini obiectivele climatice trecând la surse de energie regenerabilă.

Obiectivul Germaniei este ca producția de energie din surse regenerabile să ajungă la 80% din totalul producției de electricitate până în 2030.

În plus, țările membre ale Uniunii Europene au construit în 2023 noi parcuri eoliene cu capacități record de 17 Gigawați, mai mult decât în orice an de până acum, dar chiar și așa sunt abia la jumătate din necesarul prin care să-și atingă obiectivul în domeniul energiei regenerabile, arată datele publicate vineri de asociația WindEurope.

Blocul comunitar a construit și conectat la rețea în 2023 parcuri eoliene onshore cu o capacitate de 14 Gigawați și 3 Gigawați de capacități eoliene offshore, în creștere cu 7% comparativ cu anul 2022, susține WindEurope. Cu toate acestea, potrivit propriilor estimări ale Bruxelles-ului, noi parcuri eoliene cu o capacitate de cel puțin 37 de Gigawați ar trebui construite în fiecare an pentru ca UE să își atingă ținta din domeniul energiilor regenerabile fixată pentru 2030, transmite Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
eoliana
germania