Producția de țiței din SUA a scăzut în ianuarie cu 6% din cauza temperaturilor foarte scăzute

Producția de țiței din SUA a scăzut în ianuarie cu 6% din cauza temperaturilor foarte scăzute
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2024

Producția de țiței din SUA a scăzut în ianuarie la 12,5 milioane de barili pe zi (bpd), fiind cu 6% sub maximul record din decembrie, din cauza temperaturilor foarte scăzute, potrivit datelor publicate de Administrația pentru Informații în Energie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Producția de țiței din statul Texas a scăzut în ianuarie cu 5%, la 5,4 milioane bpd, față de luna precedentă, arată datele, în timp ce producția din Dakota de Nord a scăzut cu aproape 13%, la 1,1 milioane bpd, scrie News.ro.

VIDEO&FOTO România a intrat în Air Schengen. Primele avioane care vin \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO România a intrat în Air Schengen. Primele avioane care vin "liber". Fost purtător de cuvânt TAROM, pentru Profit.ro: Prețurile pentru turiști vor crește. Rămânem și cu un gust amar la anumite bagaje

O furtună puternică de iarnă din ianuarie a redus drastic producția de petrol și a oprit capacitatea de rafinare din Texas și a aruncat zăpadă și ploaie pe o mare parte a națiunii.

Producția de țiței din SUA a atins maxime istorice de 13,3 milioane bpd în decembrie. Texas, Dakota de Nord și New Mexico, marile state producătoare de petrol, toate au produs cantități record de țiței în acele luni, arată datele EIA.

Cu toate acestea, vremea rece din ianuarie a făcut ca producția de petrol din Dakota de Nord să fie redusă la jumătate, la 600.000 bpd - 650.000 bpd, a declarat la acea vreme autoritatea de conducte a statului.

Alte regiuni majore producătoare de petrol din SUA au fost, de asemenea, afectate.

Vremea a afectat, de asemenea, consumul de combustibil pentru vehicule, în ianuarie, iar produsul pe bază de benzină furnizat, un indicator al cererii, a scăzut cu aproximativ 600.000 bpd, la 8,2 milioane bpd, cel mai redust nivel din ultimii doi ani, potrivit raportului lunar al EIA privind starea petrolului.

Producția brută de gaze naturale din 48 de state din SUA a scăzut cu aproximativ 3,6%, până la un minim record de 114,1 miliarde de metri cubi pe zi (bcfd) în ianuarie, în creștere față de nivelul anterior de 118,4 bcfd din decembrie, a spus EIA.

Producția lunară în ianuarie a scăzut cu 4,6% în Texas, la 33,5 bcfd, de la un record de 35,1 în decembrie, în timp ce producția lunară din Pennsylvania a scăzut cu 1,5% în Pennsylvania, la 21,3 bcfd.

viewscnt
Afla mai multe despre
productie petrol
sua