Profitul net al Grupului Enel a crescut cu 18,9% în primul trimestru

Profitul net al Grupului Enel a crescut cu 18,9% în primul trimestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2018

Profitul net al Grupului Enel, compania italiană prezentă și pe piața autohtonă de furnizare și distribuție a energiei electrice, a crescut cu 18,9% în primul trimestru al acestui an comparativ cu intervalul similar al anului 2017, în principal ca urmare a îmbunătățirii profitabilității și a scăderii cheltuielilor financiare, potrivit unui comuicat al Grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile au fost stabile, la circa 19 miliarde de euro, iar Grupul și-a reconfirmat toate estimările privind rezultatele financiare aferente întregului an 2018.

Rezultatele din primul trimestru sunt urmare a aplicării strategiei de creștere adoptate de grup pentru domeniul energiilor regenerabile și al rețelelor de distribuție, care a compensat efectele adverse ale cursului valutar, în special în America de Sud, precum și contextul de piață în general dificil.

“Grupul Enel a raportat rezultate excelente pentru primul trimestru 2018, cu un ritm de creștere al profitului net exprimat cu două cifre, în principal ca urmare a activităților din domeniul distribuției și energiei regenerabile, două elemente cheie ale planului strategic. Am continuat să îmbunătățim eficiența operațională, obținând o reducere de 2,6% a cheltuielilor operaționale și menținând stabile cheltuielile în numerar, în termeni nominali. Evoluția și rezultatele ne permit să confirmăm țintele financiare anunțate pentru anul 2018”, a declarat Francesco Starace, CEO și Director general al Enel.

Principalele operațiuni ale Enel în România sunt distribuția de energie electrică (prin operatorii concesionari de rețele regionale de distribuție E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Banat și E-Distribuție Dobrogea), furnizarea de energie și gaze (Enel Energie Muntenia și Enel Energie) și producția de energie regenerabilă (Enel Green Power). 

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
enel energie muntenia
sediu enel
relocare enel
relocare sediu enel
day tower
cladire de birouri