Profitul net al grupului petrolier saudit Aramco a urcat de aproape patru ori în trimestrul al doilea

Profitul net al grupului petrolier saudit Aramco a urcat de aproape patru ori în trimestrul al doilea
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2021

Profitul net al grupului petrolier saudit Aramco a urcat de aproape patru ori în trimestrul al doilea, depășind așteptările analiștilor datorită prețurilor mai mari ale petrolului și redresării cererii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Aramco, rezultatele au fost susținute de relaxarea restricțiilor pentru Covid-19 la nivel mondial, campaniile de vaccinare, măsurile de stimulare și accelerarea activităților economice pe piețele majore, scrie News.ro.

VIDEO Ora de Profit.ro - Ministrul Energiei avertizează: Românii care nu încheie contracte pe piața concurențială și rămân abonați ai serviciului universal vor plăti facturi mult mai mari la iarnă! CITEȘTE ȘI VIDEO Ora de Profit.ro - Ministrul Energiei avertizează: Românii care nu încheie contracte pe piața concurențială și rămân abonați ai serviciului universal vor plăti facturi mult mai mari la iarnă!

Profitul net al Aramco a urcat de la 24,62 miliarde de riali în urmă cu un an la 95,47 miliarde de riali (25,46 miliarde de dolari) în trimestrul încheiat pe 30 iunie.

Analiștii anticipau un profit net de 23,2 miliarde de dolari.

Grupul anticipează ca cererea să atingă 99 de milioane de barili pe zi până la sfârșitul acestui an și 100 de milioane de barili pe zi anul viitor.

Aramco s-a alăturat altor producători de petrol care au raportat rezultate solide în ultimele săptămâni.

Exxon Mobil a anunțat luna trecută un profit net de 4,69 miliarde de dolari pentru trimestrul al doilea, comparativ cu o pierdere de 1,08 miliarde de dolari în urmă cu un an.

Royal Dutch Shell a publicat cel mai ridicat profit trimestrial obținut în peste doi ani, de 5,53 miliarde de dolari, comparativ cu profitul de 638 milioane de dolari în intervalul similar al anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
aramco
petrol
gaze